Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 вересня 2017 р.

Наскільки Чернігів готовий до опалювального сезону?


Фото № 1

Наскільки теплогенеруючі підприємства Чернігова готові до опалювального сезону?

Сьогодні в міській раді на щотижневій розширеній нараді з питань життєдіяльності міста директор Чернігівської ТЕЦ Олексій Щербина запевнив, що підприємство зустріне його у всеозброєнні й «готове розпочати хоч завтра». Накопичені запаси вугілля в нього наразі більші, ніж в неаналогічний період минулого року. Окрім того, в український порт вже прибула партія південноафриканського вугілля, яким запаси ТЕЦ поповняться ще. Теплову енергію вона виробляє постійно, тому її споживачі отримують і будуть отримувати гарючу воду в будь-яку пору року без перебоїв.

 Разом з тим, в іншої генеруючої компанії міста Чернігова справи складніші. За словами голови правління ПАТ «Облтеплокомуненерго» Віктора Геращенка, забезпечення містян гарячою водою влітку перетворює це підприємство на боржника. Щомісяця воно несе збитки у 10 мільйонів гривень, адже тариф ніхто не змінював. Тому він вважає, що наступного літа потрібно шукати вихід із скрутної ситуації. Як варіант – навіть відмовитися від подачі влітку гарячої води в оселі чернігівців.

«Наразі підприємство подає гарячу воду містянам і при цьому несе збитки. Розуміючи це, ми не стягували заборгованість по орендній платі, що складає 5 мільйонів гривень. Ми цю суму заберемо на початку опалювального сезону», - прокоментував слова керівника ПАТ «Облтеплокомуненерго» Владислав Атрошенко. - «Якщо ж ви підете на відключення гарячої води в квартирах чернігівців, міська влада не матиме достатніх аргументів, аби виступати «за» збереження централізованого теплопостачання в Чернігові», - зауважив він.

На думку міського голови, єдиний вихід для підприємства на сьогодні – це відмовлятися від газу, переходити на більш дешеві альтернативні види палива.

 

  

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!