Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 листопада 2017 р.

Представники Британської ради в Україні відвідали Чернігівську міську раду

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

Сьогодні, 23 листопада, у Чернігівській міській раді відбулася зустріч з представниками Британської ради в Україні, які є також учасниками програми «Активні громадяни».

Гостей у міській раді радо привітали начальник управління стратегічного розвитку міста Борис Атрощенко та начальник фінансового управління Олена Лисенко.

Презентуючи учасникам зустрічі наше місто, Борис Атрощенко розповів про історію Чернігова, його ресурсний та туристичний потенціал, про роботу найбільш розвинених підприємств та співпрацю з містами-партнерами. Він також нагадав присутнім, що минулого року у Чернігові завдяки програмі «Активні громадяни» спільно з міською владою був проведений конкурс проектів з розвитку міського середовища. Всього на розгляд було подано 36 проектів, 6 з яких отримали фінансування. Їх тематика була різною: збільшення туристичної привабливості міста, розвиток міського середовища, проведення майстер-класів, тощо. Найбільш яскраві – це «Легенди, міфи та історія Чернігова в скульптурах», «До тебе моє місто промовляє», а також підтримка щорічного зимового фестивалю «Коза» та фестивалю креативності й інновацій «Натхнення – FEST». В рамках цих проектів на території «нижньої частини» Валу вже встановлений відлитий з металу символ міста – «клубок легенд», на міських будівлях створені графіті у стилі стрит-арт з портретами особистостей або тематичними малюнками, проведені майстер-класи від досвідчених експертів з креативності та інновацій у сферах освіти, психології, арт-урбаністиці, екології та мистецтва.

Начальник фінансового управління міської ради Олена Лисенко презентувала історію та основні засади запровадження Громадського бюджету (Бюджету участі) у місті Чернігові. Вона зазначила, що Бюджет участі створений для того, щоб чернігівці мали можливість донести свої ідеї. Зокрема, у цьому році за результатами розгляду до загальноміського голосування допущено 87 проектів, 19 з яких стали переможцями. Ці проекти реалізовуватимуться у 2018 році, на них виділено з міського бюджету 9,6 млн грн. Крім того, цього року було запроваджено електронне голосування за проекти Бюджету участі, яке працювало паралельно з паперовим.

Реалізація Громадського бюджету запускається в Чернігові вже третій рік поспіль. Кожного року робоча група аналізує минулорічний досвід і на його основі пропонує зміни до Положення. Мета цих змін – удосконалення для того, щоб проект був максимально справедливим, масовим та корисним для мешканців міста.

Після зустрічі в міській раді для представників Британської ради в Україні організована екскурсія містом.

 

Читайте також:

Учасники конкурсу «Активні громадяни» представили свої проекти у міській раді

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!