Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 квітня 2018 р.

Італійці представили в Чернігові виставку дитячих малюнків «Італія очима дітей Чернігівщини»

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

Сьогодні, 23 квітня, у Чернігові відбулося відкриття виставки «Італія очима дітей Чернігівщини», участь у якій взяв особисто Надзвичайний та Повноважний Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа.

Пан Посол цього дня перебуває в обласному центрі з робочим візитом. Це його перша поїздка до Чернігова.  

Виставка дитячих робіт, на яких українські діти висловили свої враження від перебування в Італії, розміщена у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка. Чернігів став першим містом в Україні, де представлена ця виставка. До цього вона була презентована в італійському місті Кассаго та в консульстві України в м. Мілан, а згодом буде представлена в європейському парламенті в Брюсселі.

   
   Виставка організована Благодійною італійською асоціацією «Кассаго кличе Чорнобиль», яка опікується оздоровленням українських дітей в Італії. Пан Посол підкреслив, що дуже багато ініціатив відбувається не лише завдяки урядам країн, а виходить від громадянського суспільства, а потім вони підтримуються на рівні державних інституцій. За його словами, співпраця цієї організації з українськими громадянами протягом 20 років є віддзеркаленням дружби та солідарності Італійського народу з Україною та підтримки її європейського вибору. За цей час в Італії оздоровилися 2,5 тисячі українських дітей, у тому числі багато чернігівців.

      

Гості з Італії висловили емоційні враження теплою зустріччю за українськими традиціями із хлібом та сіллю на вході у бібліотеку і виконанням української пісні: «Такі моменти дуже важливі й налаштовують на подальшу позитивну співпрацю», - зауважив голова Благодійної італійської асоціації «Кассаго кличе Чорнобиль» Армандо Кріппа. Він також повідомив, що організація продовжуватиме оздоровлення українських дітей та їх навчання в університетах Італії. Зокрема, гордістю італійців є 2 українські студенти, які сьогодні працюють успішними інженерами, один з них - у Києві, а другий – у Голландії. Крім того, італійці зацікавлені у реалізації культурних проектів із Черніговом та областю. 

         
На прохання пана Давіде Ла Чечіліа з виставки будуть відібрані 7-8 малюнків для презентації іншої виставки з нагоди річниці Чорнобиля у Києві.

Фото на згадку про перебування у Чернігові.



Прес-служба Чернігівської міської ради


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!