Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 квітня 2018 р.

Владислав Атрошенко: Будь-які переобладнання підвалів – тільки в законний спосіб


Фото № 1

Переобладнання підвалів будинків під комерційну діяльність Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вважає допустимим тільки в тому разі, якщо підприємець діє відкрито і в законний спосіб на всіх етапах. Про це він нагадав 24 квітня на щотижневій розширеній нараді.

-  До мене надходили скарги від мешканців будинку по пр. Перемоги про те, що окремі особи здійснюють у підвалі цього будинку ремонт з порушеннями діючого законодавства та всіх регулюючих норм.

Їх тактика така: зробити ремонт без будь-яких погоджень з людьми, знайти когось, хто зробить вихід на центральну вулицю, далі в судовому порядку це узаконити та ввести в експлуатацію, а потім продати, оскільки таке приміщення стає ліквідним.

Мені стало відомо і я про це публічно заявляю, що ці власники зараз намагаються знайти можливість отримати дозвіл на те, щоб зробити вихід з приміщення на пр. Перемоги. Усі роботи там не оформлені і все зроблено з порушеннями.

Я вважаю, що такого не може бути у нашому місті. Також є й інші скарги про такий ремонт у підвалах будинків.

Усі, хто рухається у такий спосіб, при цьому уявляючи собі, що він вкладе кошти, а потім зробить цей об’єкт ліквідним – повинні зрозуміти, що це помилкове уявлення. Місто не буде їм підігравати і узаконювати такі приміщення. Це не виправдані фінансові ризики.

Звертаюся до всіх суб’єктів підприємницької діяльності – місто, навпаки, допомагатиме, якщо все робитиметься законно. І при цьому не потрібно шукати когось, хто допоможе вирішити питання. Будь ласка, здавайте усі документи в Центр надання адміністративних послуг, узгоджуйте всі питання з мешканцями, дотримуйтеся усіх технічних норм будівництва і т. д. Тільки тоді можна буде абсолютно спокійно працювати і всі інвестиції будуть виправдані.

Логіка, яка застосовується зараз, є хибною і з дуже великою вірогідністю призведе до втрати вкладених коштів, - підкреслив Владислав Атрошенко.

Міський голова дав доручення тримати на контролі цей об’єкт.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!