Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 червня 2018 р.

Місто викупить для суспільних потреб 3,6 га землі у власників паїв


Фото № 1

Сьогодні, 22 червня, на пленарному засіданні Чернігівської міської ради затверджено викупну ціну кількох земельних ділянок для суспільних потреб. А саме, для розширення площі діючого міського кладовища «Яцево».

Загалом у власників земельних ділянок (паїв) планується викупити 3 земельні ділянки сільськогосподарського призначення сумарною площею 3,6878 га. Експертну грошову оцінку цих ділянок було проведено приватним підприємством «Десна – Експерт – М» у встановленому законодавством порядку. Відповідно до експертизи орієнтовна викупна ціна становить 130 тис грн за 1 га. Перша ділянка – 1,2226 га – 155 780 грн, друга – 1, 2113 га – 154 340 грн та третя – 1,2539 га – 159 768 грн.

У ході обговорення в депутатській залі було поставлено запитання, чи можливо земельні ділянки для таких суспільних потреб вилучати безкоштовно в судовому порядку. З цього приводу начальник Управління ЖКГ Ярослав Куц пояснив, що відповідно до Конституції України (ст.41) право приватної власності є непорушним.А примусове відчуження об'єктів права приватної власності може бути застосоване лише як виняток з мотивів суспільної необхідності, на підставі і в порядку, встановлених законом, та за умови попереднього і повного відшкодування їх вартості.

Також окремі депутати висловилися про те, що оціночна вартість за 1 га мала би бути меншою. Проте Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що, на його думку, ціну в 40 доларів за сотку землі, яка знаходиться фактично в місті, завищеною називати необ’єктивно.


Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!