Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 червня 2018 р.

Чернігівські лікарні виконують вимоги медичної реформи

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

У підписанні декларацій між лікарями та пацієнтами місто Чернігів має кращі показники, ніж у середньому по Україні та по області. Про це повідомив заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако під час офіційної зустрічі з в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун, яка перебувала в Чернігівській області з робочим візитом 22 червня. Зустріч відбувалася в Чернігівській ОДА і обласний центр на ній представляли також керівник профільного управління Чернігівської міської ради Владислав Кухар і головні лікарі міських медичних закладів - лікарні №2 Володимир Фаль та дитячої поліклініки №1 Людмила Овсієнко.

Наразі в Чернігові угоди з лікарями вже уклали 74270 пацієнтів, це 26% від їх загальної кількості.

- До другого липня ми автоматизуємо всі наші лікарні та фактично будемо готові потрапити в другу хвилю фінансування. Всі наші лікарні будуть готові до підписання договору з НСЗУ. Вже з жовтня має розпочатися фінансування згідно реформи – коли гроші ідуть за пацієнтами, - сказав Олександр Ломако.

Відповідно до інформації, озвученої на цьому засіданні головою Чернігівської обласної державної адміністрації Валерієм Кулічем, на Чернігівщині договори з сімейними лікарями, терапевтами чи педіатрами вже підписали майже 25% пацієнтів. 

Як повідомила на цій зустрічі Уляна Супрун, загалом по Україні договори з лікарями підписали 9,5 мільйонів пацієнтів. Тобто свого сімейного лікаря або лікаря загальної практики вже має кожен п’ятий українець.





Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!