Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 липня 2018 р.

У Чернігові вперше за останні роки буде створено два дитячих будинки сімейного типу


Фото № 1

У Чернігові вперше після багаторічної перерви створюється ще два дитячих будинки сімейного типу. Про це говорилося вчора, 19 липня, на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради. Рішенням виконкому надана гарантія (перед Чернігівською облдержадміністрацією) виконання опоряджувальних робіт у двох шестикімнатних двоповерхових квартирах, що будуть придбані за рахунок субвенції з державного бюджету. У цих квартирах створюватимуться два дитячі будинки сімейного типу, у яких виховуватимуться загалом 18 дітей. Одна родина матиме 10 дітей, а друга – 8. Кожна з цих сімей має по одній своїй рідній дитині та по кілька прийомних, і кожна поповнюється ще 5 дітьми, яких доля лишила без рідних батьків. 

Квартири матимуть статус службового житла.

Як повідомила Директор центру Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Мазур, зараз у Чернігові на обліку перебуває 35 дітей, які потребують влаштування в родини. З 2013 року й до цього часу в Чернігові дитячих будинків сімейного типу не було.

Існує декілька традиційних форм прийняття дитини на виховання у сім’ю, серед яких - усиновлення, опіка та піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу. Окрім того, віднедавна в Чернігові вперше запроваджена соціальна послуга, яка є новою і для всієї України - послуга патронату над дитиною. Наразі в нашій країні проходить (триватиме до 2020 року) реформування системи закладів інтернатного типу з тим, щоб усі або майже всі діти виховувалися в сім’ях.

Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, і в яку влаштовуються на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних дітей.

Функції з організації надання таких соціальних послуг у Чернігові покладені на Чернігівський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Всі ті, хто бажає взяти на виховання дитину можуть звертатися за необхідною інформацією за адресою вул. Хлібопекарська, 24 а, або тел. 678-607, 678-604.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!