Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 липня 2018 р.

Чернігів знову протистоїть сильним зливам. Задіяні всі міські служби, ситуація контрольована

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

У зв'язку з сильними зливами в Чернігові в суботу, 21 липня, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збиралася о 12.00. Її засідання провів Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Ситуація по місту після сьогоднішнього дощу контрольована і значно легша ніж була 30 червня.

На вулицях Декабристів і Михайла Могилянського підтопило розташовані в пониженнях двори, але через поріг вода зайшла тільки в одному будинку. Там одразу надана допомога ДСНС з відкачування, надзвичайна ситуація ліквідовується. У трьох багатоповерхівках підтопило підвали – там теж ситуація контролюється і ліквідовується.

Є пошкодження, завдане комунальному майну – утворився, поки ще невеликий, провал на дорозі в районі ЗАЗу, навпроти тубдиспансеру.

Імовірною причиною можуть бути дії з навмисного руйнування зливової каналізації в цьому районі в минулі роки під час приватної забудови. Повідомлення про цей факт міська рада передає в управління поліції для перевірки факту слідчим шляхом та іншого правового реагування.

У зв’язку з цією ж проблемою знеструмлена й КНС №4, розташована в цьому районі в низині. До будинків, де тимчасово припинене водопостачання, організований підвіз питної води.

У той же час, в усіх цих місцях роботи з ліквідації пошкоджень розпочаті одразу після виявлення. Підрозділи ДСНС та інші служби зранку працюють у місцях, де є ризик підтоплень. Задіюється вся необхідна техніка. І спецтехнікою, і паливно-мастильними матеріалами спеціальні служби забезпечені. Місто, в свою чергу, надає рятувальникам усю необхідну технічну й організаційну допомогу.

У зв’язку з тим, що дощі, відповідно до прогнозу гідрометцентру, триватимуть, усі керівники всіх задіяних у ліквідації підтоплень служб у вихідні залишатимуться готовими організувати роботу в будь-який потрібний момент.

Чернігівський міський голова на засіданні комісії наголосив, що людей у біді не покинуть і все можливе для них буде зроблено. Разом з тим, і власники будівель, які зазнають підтоплень і зараз можуть далеко заходити в своєму обуренні, мають згадати, що ця ситуація виникла не сьогодні і не вчора. Колись вони прийняли рішення будуватися в цьому низькому місці з великим ризиком підтоплень. Тому тепер краще не нагнітати пристрасті, а протистояти біді разом.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!