Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 грудня 2018 р.

Виконком погодив зміни до двох програм сфери житлово-комунального господарства Чернігова


Фото № 1

Сьогодні, 13 грудня, виконавчий комітет Чернігівської міської ради погодив зміни та доповнення до Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки. Вони направлені на підвищення ефективності та надійного функціонування житлово-комунального господарства, забезпечення належного утримання, поточного та капітального ремонту, реконструкції та будівництва об’єктів ЖКГ міста. Надалі зміни розглядатимуть депутати Чернігівської міської ради на найближчому пленарному засіданні, що відбудеться 20 грудня.

Як зазначив начальник управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Ярослав Куц, за проектом рішення збільшуються призначення на забезпечення освітлення вулиць міста у поточному році на суму 1,65 млн грн, загальна сума на цей рік - 13,4 млн грн, а на наступний рік заплановано – 15,9 млн грн. Загальний же обсяг коштів, необхідний для забезпечення функціонування мереж зовнішнього освітлення у 2019 році, складає 73,3 млн грн.

Цим проектом рішення додатково з міського бюджету виділяються кошти на каналізаційний колектор по вул.Мезенцева – 7,8 млн грн, а також на придбання сезонної техніки для КП «Міськсвітло» - 3 млн грн.

Крім того, за цією Програмою у наступному році з міського бюджету на забезпечення проведення будівництва, реконструкції та ремонту об'єктів транспортної інфраструктури, утримання вулично-дорожньої мережі планується витратити 846,5 млн грн, на збереження та утримання на належному рівні зелених зон – 41,135 млн грн, на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об'єктів благоустрою – 245,612 млн грн.

Виконавчим комітетом міської ради погоджені зміни до Програми поліпшення екологічного стану міста Чернігова на 2018-2020 роки, які також затверджуватимуться депутатами міської ради. А саме, на екологічне покращення гідрологічного режиму та санітарного стану водойми №3 на р. Стрижень у 2019 році витратять 14,865 млн грн. За словами Ярослава Куца, наразі відповідний проект екологічно-будівельною експертизою вже погоджений.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!