Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 грудня 2018 р.

У Чернігові вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

Сьогодні, 14 грудня, вся Україна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ця трагедія увійшла в історію світової цивілізації як найбільша за всю історію людства техногенно-екологічна катастрофа. Тоді, 32 роки тому у перші дні катастрофи ціною свого життя і здоров’я тисячі людей долали страшну трагедію XX століття. Серед них були й наші земляки, люди різних професій – пожежники, лікарі, правоохоронці, військовослужбовці та будівельники – згуртувались і допомагали у спільній біді, рятували людей. Чернігівщина - одна з найбільш постраждалих областей України.

З нагоди цього пам’ятного дня у Чернігівській облдержадміністрації керівники області та міста зустрілися з активом громадських організацій чорнобильців, учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Від імені Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка слова глибокої вдячності учасникам зібрання висловив заступник міського голови – керуючий справами виконкому Сергій Фесенко. Зокрема, він зазначив, що на сьогодні у Чернігові проживає 7235 постраждалих від Чорнобильської катастрофи, з них ліквідаторів – 2155, а дітей, які теж зазнали тяжких наслідків для свого здоров’я, по місту налічується 1313.

Він також побажав усім, перш за все, міцного здоров'я, душевної рівноваги, сімейного благополуччя, щирої поваги та турботи від людей і держави. Та щоб ті жахливі події ніколи не повторилися, а пам’ять про них навчила кожного з нас цінувати мир, спокій і процвітання.

Виступаючі також зауважили, що проблемних питань вистачає, зокрема, збільшення пенсійного забезпечення, які потребують вирішення не тільки на місцевому, а й на державному. Хоча обласна та міська влада приділяє усі можливі зусилля для контролювання усіх процесів підтримки та збільшення фінансування.

Керівники області та міста вручили ліквідаторам аварії на ЧАЕС почесні відзнаки. А потім учасники зібрання взяли участь у покладанні квітів до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи», де Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під час ліквідації аварії.

За активну громадську позицію та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:

– Давиденко Микола Віталійович, член Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля»;

– Ключ Михайло Миколайович, член Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля»;

– Кобилінський Леонід Олексійович, заступник голови з медико-соціальних питань Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

– Сташко Борис Васильович, голова Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля.

Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

– Зайченку Сергію Миколайовичу, члену Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

– Зиневичу Едуарду Павловичу, члену Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля»;

– Лемішку Володимиру Михайловичу, члену Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля»;

– Ляшенку Василю Федоровичу, члену Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля»;

– Макусі Віктору Григоровичу, члену Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля».

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!