Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 лютого 2019 р.

Весняні канікули в більшості шкіл Чернігова будуть з 28 березня по 2 квітня


Фото № 1

У зв’язку з тим, що в більшості чернігівських шкіл розташуються виборчі дільниці на виборах Президента України (31 березня), канікули рекомендовано перенести. На нараді директорів шкіл в Управлінні освіти Чернігівської міської ради було визначено, що оптимально зробити весняні канікули цього року з 28 березня по 2 квітня. І приступити до навчання 3 квітня.

На визначення тривалості канікул вплинула також і та обставина, що зимою через продовження канікул і карантин було втрачено чимало навчального часу - тож потрібно його надолужувати.

Про це розповів керівник Управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура.

Він також зауважив, що чинні на сьогодні нормативно-правові акти віддають право остаточно визначати дати канікул безпосередньо керівникам навчальних закладів. Тож управління дає рекомендації та виступає координатором, але наказ про канікули видає директор кожної школи. Це означає, що в окремих школах Чернігова для оптимальної організації навчального процесу можуть бути прийняті й інші рішення.

Наприклад, у ліцеї №15 м. Чернігова немає виборчих дільниць і з 24 по 29 березня проводитиметься загальноукраїнська олімпіада з англійської мови. Приїде багато учасників, потрібні чимало аудиторій, організація харчування тощо. Логічно, якщо в цій школі дати весняних канікул будуть не такими як в інших.

Традиційно ж весняні канікули тривали з 25 по 31 березня.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!