Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 квітня 2019 р.

Порушуєш закон і не платиш за землю? Відшкодуєш збитки


Фото № 1

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 18 квітня затвердив акти Комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам

Йдеться про використання юридичними та фізичними особами 24 земельних ділянок різної площі з порушеннями законодавства, що призвело до завдання місту збитків на загальну суму понад 2,4 млн грн. 

Як ми вже інформували раніше, у Чернігові органи місцевого самоврядування готові йти назустріч боржникам із плати за землю, запроваджуючи процедуру реструктуризацію боргу. Разом з тим, у випадках цілеспрямованої несплати цього податку міська рада вживає заходів для примусового стягнення заборгованості в судовому порядку.

Обов'язковість плати за землю унормована законодавством України та місцевими правовими актами. З чинною редакцією Положення про плату за землю, прийнятого Чернігівською міською радою, можна ознайомитися на веб-порталі Чернігівської міської ради в розділі «Публічна інформація» (підрозділ «Місцеві податки», підрозділ «Плата за землю»).


Прес-служба Чернігівської міської ради  

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!