Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 червня 2019 р.

На перехресті вулиць Гончої та Гетьмана Полуботка встановлять світлофор


Фото № 1
Фото № 2

Відповідне доручення Управлінню ЖКГ міської ради дав міський голова Владислав Атрошенко.

За встановлення світлофора на цьому перехресті просили містяни. На їх думку, це може зменшити аварійність. Відповідна електронна петиція з пропозицією встановити світлофор на цьому перехресті набрала необхідну кількість підписів.

Втім, у інших чернігівців думка протилежна. Їх аргументи: у ДТП тут потрапляють ті, хто порушує правила дорожнього руху і не зважає на дорожні знаки. Тож світлофор проблеми не вирішить.

«Чи вирішить світлофор проблему – точно невідомо. Але через значну кількість аварій ми спробуємо, чи спрацює такий підхід», - сказав міський голова.

В Управлінні ЖКГ міської ради замовлятимуть проектну документацію. Далі вона пройде експертизу. Потім через систему Prozorro буде оголошено тендер на проведення робіт: монтаж мереж, самого світлофора та супутні роботи. З міського бюджету для цього об’єкту виділять орієнтовно 650 тис. грн.

На такий крок у міській раді йдуть свідомо, адже питання безпеки громадян головне. Тим більше, що безпеці руху в останні 3 роки у Чернігові приділяють багато уваги: це облаштування пішохідних переходів із додатковим освітленням, спеціальна розмітка на дорогах, велодоріжки, додаткові світлофори із голосовим супроводом та інше.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!