Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 червня 2019 р.

Керівник міського відділу ДСНС відзвітував про роботу підрозділу і звернувся до чернігівців

+8
+5

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11

За перші 5 місяців цього року в Чернігові виникло 176 пожеж. З вогню врятовано 26 людей. На жаль, троє людей при цих пожежах зазнали ушкоджень, і ще четверо внаслідок пожеж загинули. Приблизно такі ж показники – 182 пожеж – були й за аналогічний період минулого року. Про це доповів на міській розширеній нараді 18 червня керівник Чернігівського міського відділу у ДСНС України в Чернігівській області Андрій Волков.

Також у Чернігові налічується 490 об’єктів з масовим перебуванням людей. Під час проведення масових заходів ДСНС проводяться інструктажі персоналу, перевірка систем пожежної безпеки та інших, здійснюється чергування. Надзвичайних подій на цих об’єктах не допущено.

У місті визначені потенційно небезпечні об'єкти. Розроблені паспорти цих об'єктів, а також плани локалізації та ліквідації аварій на об'єктах підвищеної небезпеки. Проведено страхування цивільної відповідальності на 43 таких об'єктах міста.

На об'єктах міста створені 89 добровільних пожежних дружин і 2 добровільні пожежні команди.

Затверджена і діє міська Програма забезпечення пожежної безпеки в місті Чернігові на 2017-2020 роки. Вона передбачає як проведення профілактичної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, так і здійснення практичних заходів.

Окремим напрямком діяльності підрозділу є профілактика надзвичайних ситуацій у місцях масового відпочинку людей біля води. Фахівці відділу брали участь у роботі комісії перед відкриттям пляжу "Золотий берег", перевіривши як пожежну безпеку МАФів на цьому об'єкті, так і наявність усього необхідного рятувального спорядження. Зараз у місцях купань чернігівців відділом періодично проводяться профілактичні рейди. 

З початку року на водоймах Чернігова загинуло вже 6 осіб. Тому керівник відділу ДСНС принагідно звернувся до чернігівців із закликом купатися тільки у спеціально відведених і обладнаних місцях. А на водоймах Чернігова таке місце сьогодні тільки одне - міський пляж "Золотий берег".

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!