Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 серпня 2014 р.

У Чернігові створено 8 інклюзивних класів


Фото № 1

У Чернігові з 1 вересня у школах міста працюватимуть 8 інклюзивних класів. Про це під час серпневої конференції освітян повідомив начальник управління освіти міськради Володимир Купріяненко.

 За його словами, у місті діє диференційована система спеціальних навчальних закладів. Це, зокрема, дошкільний навчальний заклад №23 (для дітей з вадами слуху – відвідують 103 дошкільнят), спеціальна загальноосвітня школа І-ІІ ступеня для дітей з вадами інтелектуального розвитку, де навчаються та виховуються 103 дітей. Також відкрито 63 спеціальні групи для дітей дошкільного віку і 22 спеціальні класи для дітей із затримкою психічного розвитку при загальноосвітніх навчальних закладах.

Перший інклюзивний клас, де навчалася дитина з розладами аутичного спектру, був створений у ЗОШ №24 минулого року. Цього року для забезпечення впровадження процесу інклюзивного навчання з 1 вересня будуть відкриті такі класи у ЗНЗ №10, 17 і 18 (по одному класу), в ЗНЗ №30 (два класи), №24 (три класи).

 У дитсадку №73 буде відкрита спеціальна група ранньої реабілітації для дітей з важкими вадами мовлення. У ДНЗ №52 запроваджується модель дошкільної інклюзивної освіти.

 "Відсутність нормативно-правових актів щодо дошкільної інклюзивної освіти є перешкодою до її широкого впровадження у місті Чернігові", - пояснив В. Купріяненко.

 

 Довідка: Інклюзивна освіта – це система освітніх послуг, що ґрунтується на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права навчатися за місцем проживання, що передбачає навчання дитини з особливими освітніми потребами, зокрема дитини з особливостями психофізичного розвитку, в умовах загальноосвітнього закладу.

 

Ірина Синельник

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!