Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 вересня 2014 р.

Чернігів відзначає ювілей сонцепоклонника

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

У Чернігові проходять заходи з нагоди 150-річного ювілею з дня народження видатного українського письменника Михайла Коцюбинського.

Сьогодні зранку на могилі митця, що на Болдиній горі, відбулася церемонія покладання квітів. У ній взяли участь представники обласної та міської влади – голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв та міський голова Олександр Соколов, представники громадськості, творча інтелігенція міста, курсанти і школярі. Під час заходу капела бандуристів ім. О.Вересая та народний хор обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм виконали наживо кілька українських народних та авторських пісень.

Учасники мітингу говорили про значення творчості М. Коцюбинського не лише для української, а й світової літератури, про патріотичність і любов до Вітчизни, ідея яких пронизує його твори.

Правнук письменника Ігор Коцюбинський, який після кількамісячного перебування у зоні АТО повернувся додому, висловив вдячність за високий рівень організації відзначення ювілею визначного прадіда. Він підкреслив значення громадської діяльності М.Коцюбинського. Говорячи про сьогодення, І.Коцюбинський висловив сподівання, що в Україні найближчим часом запанує мир, і "баталії будуть лише мистецькі та літературні".

"Нам усім треба згуртуватися. Разом ми будемо єдині – армія і суспільство", - наголосив він.

Сьогодні з нагоди 150-річчя з дня народження М.Коцюбинського в обласному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка відбудеться урочистий літературно-мистецький вечір та вручення обласної премії ім. М.Коцюбинського.

 

Довідка: Михайло Коцюбинський (17 вересня 1864, Вінниця – 25 квітня 1913, Чернігів) – український письменник, громадський діяч, голова Просвіти у Чернігові, один з організаторів Братства тарасівців.Був і залишається одним з найоригінальніших українських прозаїків. Його творчість була предметом суперечок літературних критиків. Ще і дотепер модернізм М. Коцюбинського дослідники називають імпресіонізмом у літературі.

 

 

Ірина Синельник

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!