Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 жовтня 2014 р.

У Чернігові виконком міськради схвалив програму розвитку туризму на 2015-2016 роки


Фото № 1

Виконавчий комітет Чернігівської міськради під час чергового засідання схвалив Програму розвитку туристичної галузі і міжнародних відносин міста Чернігова та сприяння залученню інвестицій на 2015-2016 роки.

Метою програми є розвиток в'їзного туризму у місті Чернігові, збільшення надходжень до міського бюджету, створення нових робочих місць за рахунок туристичної галузі, впровадження інвестиційних проектів та залучення інвестицій, всебічний розвиток міжнародних відносин.

Програма містить перелік конкретних заходів, над впровадженням яких наступні два роки працюватиме управління стратегічного розвитку і туризму міської ради спільно із партнерами. Серед вказаних пріоритетів – втілення Концепції розвитку велосипедного руху та облаштування велосипедної інфраструктури, підтримка мистецького проекту "Зелена сцена", розширення зон вільного Інтернету тощо. Щодо залучення інвестицій, то і надалі у планах – створення індустріального парку у Чернігові.

У 2015 році на реалізацію програми планується спрямувати 550 тис. грн. бюджетних коштів, у 2016 році – 620 тис. грн. Крім того, йдеться про активне залучення позабюджетних грошей.

За словами начальника управління стратегічного розвитку і туризму міської ради Бориса Атрощенка, попередня програма розвитку туризму мала позитивний ефект. Зокрема, надходження туристичного збору до міського бюджету у 2013 році збільшилося удвічі, порівняно із попереднім роком, - до 2,2 млн. грн. На думку Б.Атрощенка, актуальним питанням наступного року має стати розробка Стратегії розвитку Чернігова до 2020 року.

Міський голова Олександр Соколов дав доручення опрацювати ідею створення у Чернігові постійно діючого "містечка майстрів", адже є відповідні звернення майстрів народно-декоративного мистецтва до міської ради. На думку керівника міста, містечко майстрів для продажу сувенірної продукції слід розташувати в історичному центрі міста – на Валу. 

Крім того, виконавчий комітет розглянув низку питань щодо життєдіяльності Чернігова, у тому числі створено постійно діючу комісію з розгляду питань пайової участі, виділено матеріальну допомогу учасникам АТО та членам їхніх родин.

 

Ірина Синельник

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!