Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 жовтня 2014 р.

Чернігів вшановує своїх героїв

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

З нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників у Чернігові відбулось покладання квітів до Братської могили у сквері ім. М. М. Попудренка та на Меморіалі Слави до Могили Невідомого Солдата та Вічного Вогню. У заході взяли участь в.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман, голова обласної ради Микола Звєрєв і Чернігівський міський голова Олександр Соколов, ветерани війни та праці, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, міської ради та громадськість міста.

У цей день ветеранів Великої Вітчизняної війни традиційно привітали керівники області й міста у обласній державній адміністрації. Серед запрошених – ветерани Великої Вітчизняної війни,  учасник визволення України та форсування р. Дніпро Віктор Рибалка,  голова ради Чернігівської обласної організації ветеранів Анатолій Москаленко, голова ради Чернігівської міської організації ветеранів Ірина Четвертак.

Присутні вшанували загиблих за звільнення країни хвилиною мовчання.

У привітаннях до ветеранів виступаючі зазначили, що український народ ніколи не забуде лихоліття Другої світової війни і завжди буде у невідплатному боргу перед героями вітчизняної війни, які звільнили нашу землю від фашистських загарбників неймовірно високою ціною.

Міський голова Олександр Соколов наголосив, що 28 жовтня – знаменний день, який став визначальним у наближенні переможного завершення Другої світової війни. "Наш святий обов'язок – шанувати героїв, допомагати ветеранам та берегти світлу народну пам'ять про своїх визволителів, які своїм життям і працею здобували Велику Перемогу та жертвували найціннішим в ім'я миру для своїх дітей та онуків на рідній землі", - підкреслив міський голова. 

Звертаючись до ветеранів, голова ради Чернігівської обласної організації ветеранів А. Москаленко, сказав: "Подвиг ваш вічний, пам'ять – нетлінна, а вдячність народу – безмежна!"

Втім, ветерани висловили глибокий сум, що через 70 років після визволення країни, на нашій землі знову ведуться воєнні дії, а цілісність нашої країни знову під загрозою. Проте, попри всі труднощі, сучасні герої гідно боронять сьогодні нашу країну від терористів та бойовиків, адже народ, який пам'ятає подвиги своїх предків, незламний, наголошено у виступах.

 

Розпорядженням Чернігівського міського голови за активну участь у громадському житті м. Чернігова та з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені ветерани:

 

Іваницький Вячеслав Семенович,

Кузнєцов Герард Олексійович,

Мартинов Пилип Семенович,

Панайоті Олександр Федорович.

 

Цього ж дня у обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбудеться Десятий вечір-концерт у творчому проекті "Україна музична".

 

У церквах Чернігова пройшли поминальні богослужіння за загиблими у роки Великої Вітчизняної війни та під час АТО на сході України.

 

 

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!