Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 листопада 2014 р.

Чернігівці вшанували жертв голодоморів


Фото № 1
Фото № 2

22 листопада голова обласної ради Микола Звєрєв, в.о. обов'язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман та громадськість міста взяли участь у мітингу-реквіємі, що відбувся в Чернігові біля П'ятницької церкви.

Заупокійну літію відправив керуючий Чернігівською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Учасники заходу запалили свічки у пам'ять про жертв геноциду та вшанували їх у загальнонаціональній хвилині мовчання.

Микола Звєрєв у своєму виступі зазначив, що кожної четвертої суботи листопада, в День жертв голодоморів, люди приходять до пам'ятних знаків і місць поховань, аби низько схилити голови перед світлою пам'яттю співвітчизників.

«Сьогодні Голодомор 1932-1933 років, внаслідок якого загинуло майже 4 мільйони осіб, увесь світ визнає геноцидом українського народу», - наголосив в.о. голови облдержадміністрації С. Журман.

По завершенні мітингу-реквієму його учасники вирушили до пам'ятного знака Борцям за волю і незалежність України, де розставили запалені лампадки у вигляді хреста.

Цього ж дня в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбувся вечір-реквієм академічного камерного хору імені Д. Бортнянського.

 

Відділ зв’язків з громадськістю міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!