Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
31 січня 2015 р.

Достойно вшанувати всіх ветеранів до 70-річчя Перемоги просить Чернігівська міська ветеранська організація


Фото № 1
Фото № 2

Про діяльність у 2014 році та основні завдання на 2015 рік Чернігівської міської організації ветеранів ішлося на пленумі, що пройшов 29 січня в приміщенні міськради. У роботі пленуму взяли участь заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров, начальник управління культури міської ради Юрій Ткач та заступник начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець.

За інформацією голови міської ради ветеранів Ірини Четвертак, чисельність організації налічує понад 20 тисяч ветеранів війни та праці, що складає третину від загальної кількості ветеранів і пенсіонерів у місті. Діяльність організації спрямована на забезпечення соціального захисту ветеранів, дотримання їхніх прав у різних сферах суспільного буття. Міська організація об’єднує 122 первинні ветеранські організації.

Наразі в Чернігові проживає 698 учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, п’ять Героїв соціалістичної праці, сім ветеранів-визволителів Чернігова.

Значна увага постійно приділяється здоров’ю ветеранів. У 2014 році 128 інвалідів забезпечені інвалідними візками, четверо – автотранспортом, встановлено два ендопротези на суму 52,8 тис.грн., сім кардіостимуляторів на суму 80,9 тис.грн. 153 ветеранам виконано зубопротезування на загальну суму 131,5 тис.грн. З міського бюджету на ліки цій категорії у 2014 році було виділено 479,4 тис.грн.

Путівки на санаторно-курортне лікування отримали 457 ветеранів. В обласному госпіталі для інвалідів і ветеранів війни отримали медичну допомогу 645 ветеранів війни та 35 осіб із категорії дітей війни.

Велика кількість звернень надходить щодо ремонтів квартир, покрівель і під’їздів будинків, де мешкають ветерани. Такі питання позитивно вирішуються завдяки взаємодії ветеранської організації з комунальними підприємствами «Деснянське» та «Новозаводське».

За Програмою підтримки громадських організацій у 2014 році міській раді ветеранів із бюджету міста було виділено 20,4 тис.грн., які використані на поздоровлення з Днем Перемоги, вшанування визволителів Чернігова, відвідання ветеранів удома, на організацію поховань учасників війни. Майже таку ж суму передбачено в бюджеті й на поточний рік.

Окрему увагу І. Четвертак приділила висвітленню участі ветеранів у патріотичному вихованні молоді. Розповіла про зустрічі, які проходили в школах міста та у вищих навчальних закладах.

Крім того, голова ветеранської організації відзначила активну участь ветеранів у наданні допомоги учасникам антитерористичної операції на Сході України. Це і збір коштів, і продуктів харчування, і одягу та взуття.

«Хочеться, щоб наші учасники Великої Вітчизняної війни спокійно дожили відведеного Богом віку, щоб їм не було страшно і боляче від того, що нині відбувається в державі», - зауважила І. Четвертак.

Стосовно діяльності в поточному році, голова ветеранської організації нагадала, що це буде рік проведення звітно-виборної роботи в первинних, у районних та в міській організаціях.

Також під час пленуму виступили керівники і представники районних  у місті ветеранських організацій, ветеранів 1-ї Гвардійської армії та Байконуру, клубів «Ветеран» і «Патріот».

Особливу увагу ветерани просять приділити організації і відзначенню 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні. До Дня Перемоги буде уточнено список учасників бойових дій, який варто опублікувати в міській газеті. Також повинні бути впорядковані всі обеліски, монументи, місця поховань загиблих у роки війни 1941-1945.

Було наголошено, що поколінню, яке відходить у вічність, вкрай важливим є звичайне людське тепло і спілкування, адже майже кожен четвертий ветеран – одинокий, кожен п’ятий – лежачий. Якраз для підтримки таких людей ветерани створили в місті 115 волонтерських груп. Їхні учасники вважають, що до свята Перемоги варто організувати привітання одиноких і хворих ветеранів удома за участю керівництва міста чи району, учнівської молоді.

Заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров поінформував про новації у формуванні міського бюджету та запевнив, що Програма підтримки громадських організацій буде діяти і в поточному році. Також він наголосив, що 70-річчя Перемоги в Чернігові буде проведено з максимальною увагою до ветеранів.

 

Відділ зв’язків з громадськістю міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!