Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 травня 2015 р.

Чернігів відвідали Міністр освіти і науки України Сергій Квіт та відповідальний від АПУ за Чернігівську область, керівник ДУС Сергій Березенко

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

26 травня у Чернігові перебували Міністр освіти і науки України Сергій Квіт та відповідальний від Адміністрації Президента України за Чернігівську область, керівник Державного управління справами Сергій Березенко.

У рамках робочої поїздки відбулась їх зустріч з обдарованими учнями та педагогами загальноосвітньої спеціалізованої школи фізико-математичного профілю № 12 м. Чернігова. У заході взяли участь секретар міської ради Владислав Кухар, начальник управління освіти облдержадміністрації Анатолій Заліський, начальник управління освіти міської ради Володимир Купріяненко, представники засобів масової інформації.

         Директор школи Василь Гопаченко коротко презентував для високих гостей очолюваний ним навчальний заклад. "Школа славиться своїми учнями, набутими ними знаннями", - підкреслив він. Він повідомив, що 18 випускників школи за період 2008-2014 років при проходженні ЗНО набрали максимальну кількість (200) балів 21 раз.

Активну участь учні ЗСШФМП № 12, за словами директора, беруть у Всеукраїнських предметних олімпіадах. Так, на ІV заключному етапі Всеукраїнських олімпіад 26 випускників школи та нинішніх учнів вибороли 39 дипломів. Лише за останні 3 роки 96,8 % випускників 11-х класів стали студентами найпрестижніших вузів України, а також далекого та близького зарубіжжя. Кандидатами наук стали 14 випускників минулих років. 4 випускники школи стали учасниками фінальних Соросівських олімпіад з хімії та математики, а вчителі школи 7 разів здобували Соросівський Гранд.

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт, звертаючись до присутніх, підкреслив, що він цікавився їх школою, адже такі навчальні заклади – престиж Чернігова і всього регіону. "Ваші досягнення – це гордість країни, ми пишаємося вами. Ми проведемо реформи, ми обов'язково переможемо у цій війні і станемо найкращою країною. Ви показуєте, якою є насправді наша країна", - наголосив Міністр.

Сергій Березенко порадив учням завжди ставити перед собою найвищі завдання і досягати їх. "Саме вашому поколінню будувати конкурентну Україну. А найголовніший потенціал будь-якого регіону – це люди", - зазначив він.

Міністр освіти відповів на запитання учнів та вчителів школи стосовно реформування системи освіти України, ключових законодавчих новацій та шляхів їх реалізації. Він закликав випускників вступати до хороших університетів і запевнив, що бюджетні місця обов'язково будуть. "Погані" університети, які не дають належного рівня знань студентам, ми будемо й надалі закривати", - повідомив Сергій Квіт.

Особливу увагу він акцентував на вивченні іноземних мов: "Вивчення іноземної мови – одне із ключових питань освіти, адже без іноземної мови не може бути ні розвитку науки, ні, навіть, майбутнього у держави". Міністр також поцікавився, чи працюватимуть у Чернігові мовні шкільні табори, які у цьому році рекомендувало запровадити Міністерство освіти й науки.

Начальник управління освіти міської ради Володимир Купріяненко повідомив, що у Чернігові влітку відкриються 7 мовних таборів. (на базі шкіл № 1 (англійська, французька, німецька мови),  № 2 (англійська, німецька мови), № 36 (англійська, німецька мови), ліцеї: № 15 (англійська мова),  № 22 (англійська мова),  № 32 (англійська, французька, німецька мови), ЗНЗ № 35 (англійська мова).

У рамках робочої поїздки Міністра освіти і науки С. Квіта та відповідального від Адміністрації Президента України за Чернігівську область, керівника Державного управління справами С. Березенка заплановані також зустрічі зі студентською молоддю та професорсько-викладацьким складом  Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка та Чернігівського національного технологічного університету, а також, з молодими науковцями Чернігова.

 

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!