Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 липня 2015 р.

Бюджетні компенсації мобілізованим працівникам: здійснюється перерахунок ПДФО


Фото № 1

ДПІ у м.Чернігові нагадує, що відповідно до норм трудового  законодавства  працівникам, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, гарантується збереження місця роботи, посади і виплата компенсації із бюджету у розмірі середнього заробітку. Відшкодування зазначених витрат провадиться за рахунок коштів Державного бюджету в порядку, визначеному Кабміном та затвердженому Постановою КМУ  від 04.03.2015р. №105.  

Для виплати компенсації підприємство, установа або організація подає щомісяця до 15 числа органу соціального захисту населення звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам. Звіт необхідно погодити з районним (міським) військовим комісаріатом, який здійснював призов працівника на військову службу.

Законодавством визначено, що дохід, отриманий мобілізованими працівниками за рахунок коштів державного бюджету у вигляді компенсації в межах середнього заробітку, не включається до оподатковуваного доходу такого працівника, тобто не оподатковується податком на доходи фізичних осіб та військовим збором. Також не нараховується та не утримується єдиний внесок з таких виплат. Вказаний Порядок застосовується суб’єктами господарювання з березня місяця.

 

Більш детально ознайомитись з порядком нарахування та  виплати установою середнього заробітку мобілізованим працівникам можна на офіційному сайті Чернігівської міської ради у розділі "Новини колег", рубрика "ДПІ інформує".

 

За інформацією ДПІ у м. Чернігові

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!