Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 серпня 2015 р.

Віктор Шафранський ознайомився з роботою лікувально-профілактичних закладів Чернігівщини


Фото № 1
Фото № 2

Заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський минулого тижня у рамках робочої поїздки ознайомився з роботою лікувально-профілактичних закладів області різних рівнів надання медичної допомоги.

Під час візиту до КЛПЗ «Чернігівська міська лікарня №2 Чернігівської міської ради» представник МОЗ позитивно оцінив роботу чернігівських медиків. Оглядаючи центр серцево-судинної хірургії, рентген-операційне відділення, центр діагностики та малоінвазивної хірургії ока та інші відділення лікарні, він був позитивно вражений оснащенням та напрацюваннями лікарів.«Сьогодні я відвідав багато закладів охорони здоров’я і побачив позитивні приклади функціонування сімейної медицини, сумлінногоставлення лікарів до своєї роботи. Ті речі, що роблять чернігівські лікарі і в напрямку функціональної діагностики, і лікування гострого коронарного синдрому (ГКС) - заслуговують всілякої підтримки Міністерства охорони здоров’я», - підкреслив представник МОЗ.

 Слід зазначити, що на базі відділення серцево-судинної хірургії Чернігівської міської лікарні №2 Чернігівської міської ради успішно проводяться оперативні втручання при гострому коронарному синдромі. Понад 44% хворих з ГКС, які поступили до Чернігівської міської лікарні №2, є жителями з районів області. Протягом 2014 року лікарями проведено 227 коронаровентрикулографій на 140 стентувань коронарних артерій, у т.ч. 81 – хворому на гострий інфаркт міокарду.

У минулому році у центрі діагностики та малоінвазивної хірургії ока мали змогу пролікуватись більше 360 пацієнтів з усієї області.

«Особливість Чернігівщини полягає у тому, що вона не належить до великих наукових центрів. Але тут, незважаючи на відсутність власної великої наукової школи, лікарі-ентузіасти, практики, працюють і впроваджують самі сучасні методики лікування. Це говорить про те, що Чернігівщина виглядає досить позитивно на тлі інших областей країни», - наголосив Віктор Шафранський. Проте, за його словами, мета міністерства - допомогти і визначити проблемні зони, поділитися тим досвідом, що є в інших регіонах. А сімейна медицина - це те поле, яке вимагає на сьогодні особливої уваги.

 
За матеріалами з офіційного сайту облдержадміністрації

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!