Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 серпня 2015 р.

Освіта Чернігова: підсумки і завдання

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Підсумки минулого навчального року та завдання на 2015-2016 навчальні роки визначили освітяни Чернігова на щорічній педагогічній конференції, що відбулася сьогодні у міській раді.

Начальник управління освіти міської ради Володимир Купріяненко доповів про основні тенденції розвитку дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів обласного центру Чернігівщини. Він, зокрема, підкреслив, що спільними зусиллями місцевої влади, педагогічних колективів і батьківської громадськості усі дитячі садки і школи готові до Першовересня.

Директор ЗОШ №21 Надія Шестопалова у своєму виступі підкреслила, що якість освіти на міжнародному рівні визначено пріоритетом розвитку суспільства. Вона також зауважила, що педагоги не встигають за реформуванням освітньої галузі, однак варто дбати не тільки про зміст освіти, а й матеріально-технічне забезпечення (приміром, на сьогодні ще немає підручників для 4-го та 7-го класів), виховання морально і фізично здорової дитини.

Чернігівський міський голова Олександр Соколов проаналізував стан фінансування освіти міста. Так, цього року на фінансування галузі "Освіта" за загальним фондом передбачено 365,2 млн гривень, що у порівнянні з минулим роком більше на 38 млн гривень. За рахунок коштів спеціального фонду міського бюджету продовжено фінансування капітальних ремонтів закладів освіти, придбання обладнання, виконання Програм "Освіта в житі нашого міста", "Підвищення енергоефективності в установах освіти м. Чернігова" загальним обсягом на 12,2 млн гривень.

"Чернігів – єдине місто в Чернігівській області, де збережені та виплачуються всі надбавки та доплати працівникам закладів освіти у максимальному можливому розмірі", - підкреслив О.Соколов. Педагоги Чернігова отримують надбавку за вислугу років, 20% надбавки педпрацівникам, 50% надбавки працівникам бібліотек, надбавка за складність та напруженість у роботі директорам та завідуючим та інші. Всього на ці виплати передбачено понад 70 млн гривень, що фінансуються повністю за рахунок коштів міського бюджету.

Під час педконференції освітяни міста обговорили проблемні питання та визначили шляхи їх вирішення.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!