Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 серпня 2015 р.

Молодь пише проекти бюджету участі

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Ювілейний молодіжний табір "Перехрестя" проходить поблизу Чернігова у с. Количівка. Цьогорічний форум молоді зібрав найбільш активних учасників попередніх дев'яти таборів.

В урочистостях з нагоди відкриття табору узяв участь міський голова Олександр Соколов. Він підкреслив, що "Перехрестя" започаткувало чимало молодіжних ініціатив, що продовжують жити до сьогодні. Учасники табору на шикуванні підняли національні прапори України, Білорусі і власне прапор "Перехрестя".

Як повідомив начальник відділу у справах сім'ї та молоді Чернігівської міської ради Валерій Семенець, за роки існування "Перехрестя" не змінило свою філософію, і як завжди, залишається майданчиком для спілкування найбільш активних та небайдужих молодих людей.

Головною темою нинішнього молодіжного форуму визначено бюджет участі, реалізація якого стартує у Чернігові. Учасники табору не тільки отримали теоретичні знання про партисипаторний (громадський) бюджет, але й спробували написати проекти, що на їхню думку, необхідно втілити у життя за бюджетні кошти у Чернігові. Молодіжні активісти презентували свої напрацювання заступнику начальника фінансового управління Олені Лисенко та начальнику відділу сприяння діяльності депутатів Надії Остаповій. Зокрема, проекти стосувалися відновлення роботи фонтану навпроти Мегацентру, поліпшення чистоти на вулицях Чернігова, удосконалення роботи громадського транспорту, встановлення "креативних лав" на вул. Серьожнікова та поліпшення освітлення.

О.Лисенко нагадала, що бюджет участі передбачає участь жителів Чернігова у розподілі коштів міського бюджету. На наступний рік, зокрема, планується передбачити 4,8 млн грн на проекти чернігівців. Очікується, що із 1 вересня упродовж двох тижнів у відділі зв'язків із громадськістю міськради триватиме прийом проектів від громадян. Потім пропозиції будуть перевірятися працівниками міськради (на реалістичність, можливість реалізувати проект упродовж року), і виставлятися на голосування. Планується, що голосування проходитиме із 5 до 19 жовтня.

Молоді лідери пообіцяли, що обов'язково подадуть свої проекти до міської ради.

 

Також під час ювілейного "Перехрестя" заплановано проведення Дня відкритих дверей, аби залучити ще більшу аудиторію. Як завжди, програма табору насичена різноманітними заходами, зустрічами та майстер-класами.

Довідка: міжнародний молодіжний табір "Перехрестя" відділ у справах сім'ї та молоді Чернігівської міської ради традиційно проводить із 2006 року. Щороку кілька десятків активістів беруть участь у розважальних, творчих та спортивних програмах, розробляють і втілюють соціально значущі проекти для молоді і дітей. Також у проведенні табору допомагають обласні та міські громадські організації. 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!