Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 квітня 2016 р.

У Чернігові запровадять проект "Муніципальна картка чернігівця"


Фото № 1

З метою створення та реалізації прозорого й ефективного механізму надання заходів соціальної підтримки, підвищення якості та ефективності надання соціальних послуг членам територіальної громади міста Чернігова, міська рада вирішила запровадити в місті Чернігові проект «Муніципальна картка чернігівця». Відповідне рішення прийняли депутати міської ради на черговій сесії, яка відбулась 28 квітня.

Багатофункціональні іменні електронні пластикові картки є матеріальними носіями персональних даних утримувачів карток та підтримують сервіси, пов'язані з наданням і обліком заходів соціальної підтримки, інші банківські і небанківські послуги. Вони також підтверджуватимуть право утримувачів карток на отримання певних видів соціальної допомоги.

В цілому Проект спрямований на удосконалення процесу управління та обліку результатів надання соціальної допомоги, а також надання публічних послуг, в тому числі проїзду в міському громадському транспорті, отримання соціального дисконту для оплати товарів і послуг, отримання муніципальних медичних та освітніх послуг, забезпечення оплати житлово-комунальних послуг, забезпечення пільг та субсидій, передбачених нормативно-правовими актами тощо.

У цьому Проекті зможуть взяти участь усі дієздатні мешканці міста, які досягли 16-річного віку і зареєстровані в місті Чернігові.

Згідно із рішенням Чернігівської міської ради, уповноваженій банківській установі (ПАТ "Державний ощадний банк України") доручено здійснювати видачу багатофункціональних іменних електронних пластикових карток, а також надавати утримувачам карток банківські послуги за їх згодою.

Дизайн і функціонал (набір сервісів та послуг) багатофункціональних іменних електронних пластикових карток, а також умови процесингу (збір, оброблення, обмін та зберігання інформації учасниками Проекту) доручено розробити виконавчому комітету міської ради, виходячи з технічних можливостей та потреб містян в тих чи інших видах соціальної підтримки. (товарах, послугах, роботах).

Базовим пунктом оформлення муніципальних карток визначено відділ звернень громадян Чернігівської міської ради.

Про початок фактичної видачі карток буде оголошено додатково.

Як вже повідомлялося раніше, у лютому поточного року було підписано Меморандум про співробітництво між Чернігівською міською радою в особі міського голови Атрошенка Владислава Анатолійовича та ПАТ «Державний ощадний банк України» в особі Голови Правління Пишного Андрія Григоровича. Докладніше про це:

 Підписано Меморандум про співробітництво між Чернігівською міською радою та ПАТ «Державний Ощадний банк України»

Зараз аналогічні муніципальні картки вже впроваджені у Львові, Києві, також найближчим часом будуть введені і у Чернівцях.

 


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!