Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 травня 2016 р.

Екологічна інспекція м. Чернігова нагадує суб’єктам господарювання про обов’язкове скошування трави


Фото № 1

У весняно–літній період року тепле повітря та періодичні дощі роблять сприятливі умови для росту трави, тому екологічна інспекція м. Чернігова попереджає про необхідність покосу трави на прилеглих та власних територіях. Особливо це стосується власників магазинів, приватних підприємств, установ та організацій. У більшості випадків фасади організацій та прилегла територія виходить на центральну частину міста або на вулично–дорожні мережі. ЖРЕДи, дільниці з обслуговування житлового фонду КП «Новозаводське» та «Деснянське» теж зобов’язані косити траву на підпорядкованих їхнім організаціям територіях.

Екоінспекція нагадує, що разом зі звичайною рослинністю з’являються й карантинні її види, які можуть зашкодити здоров’ю людей.

За не дотримання вимог чинного законодавства, а саме ст. 152 КУпАП, п. 10.1.16 «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова» існує адміністративна відповідальність у вигляді штрафних санкцій від 850 до 1700 грн. У правилах з благоустрою зазначено, що суб’єкти у сфері благоустрою зобов’язані систематично і своєчасно проводити косіння трави та об’єктів рослинного карантину на власних, прилеглих та закріплених територіях. Газони необхідно скошувати при досягненні висоти травостою 8-10 см. Якщо суб’єкти господарювання не мають можливості самостійно виконувати роботи з косіння газонів, то вони зобов’язані укласти договір зі спеціалізованим підприємством на відповідні роботи.

Екологічна інспекція міста просить підтримувати порядок на прилеглій до організації території та сподівається на свідомість мешканців і на докладання спільних зусиль для того, щоб наше місто було гарним та квітучим.

Пропозиції, зауваження та побажання приймаються інспекцією за адресою: м. Чернігів, пр. Перемоги 63, тел. 67-28-25, або за телефоном «гарячої лінії» 97-41-41. Детальніше ознайомитися з «Правилами благоустрою… м. Чернігова» можна на офіційному веб-сайті Чернігівської міської ради за посиланням http://www.chernigiv-rada.gov.ua/nagalni/nag-pitannya/185.

 

За інформацією екологічної інспекції м. Чернігова

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!