Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 травня 2016 р.

Одна із ключових реформ - виведення з «тіні» заробітних плат


Фото № 1

В умовах сьогодення актуальною темою є організація заходів щодо недопущення виникнення заборгованості із заробітної плати та легальний порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

«Підприємства та суб’єкти підприємницької діяльності при виплаті заробітної плати повинні дотримуватися чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів», - підкреслила заступник начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області Тетяна Гончарова.

Як поінформувала податківець, за результатами проведеної фахівцями інспекції роботи за 2016 рік легалізовано 479 робочих місць, до державної реєстрації залучено 55 фізичних осіб, додаткові надходження до бюджету склали 48,9 тисяч гривень.

Робота податківців щодо протидії тінізації економіки, зокрема ринку праці, продовжується. З даного питання працівниками інспекції налагоджено чітку взаємодію з Управлінням праці та соціального захисту населення. Адже, питання легалізації заробітної плати та підвищення її рівня залишається стратегічним напрямом роботи інспекції.


За інформацією ДПІ у м. Чернігові

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!