Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 серпня 2016 р.

План заходів до Дня Незалежності України


Фото № 1

       18 серпня у Чернігівській міській раді під керівництвом заступника міського голови Ольги Хоніч відбулося засідання організаційного комітету з підготовки і відзначення Дня Незалежності України. 

       У заході взяли участь керівники відповідних структурних підрозділів Чернігівської міської ради, голови Деснянської та Новозаводської районних у місті Чернігові рад, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації Андрій Подорван, депутати міської ради, громадські активісти.

       Зважаючи на ювілейний рік Незалежності України всі офіційні урочисті заходи цього року проходитимуть одночасно в усіх обласних центрах та синхронно з Майданом Незалежності у Києві. Про це повідомив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації Андрій Подорван. Він також сказав, що на державному рівні визначений основний ідеологічний меседж святкування: «Народжені вільними».  

       Урочистості розпочнуться о 10.00 з виступу Президента України, який транслюватиметься з екрану на Красній площі, прозвучить гімн України та відбудеться підняття Державного Прапору України. О 10.30 трансляція завершиться і розпочнуться місцеві заходи.

      Андрій Подорван також коротко ознайомив присутніх з планом проведення урочистих заходів облдержадміністрації. Зокрема: відзначення Дня Прапора 23 серпня у Батурині, під час якого проводитиметься традиційна урочиста церемонія вручення паспортів громадянина України. Він запросив всіх бажаючих долучитися до цього заходу. 

       Заступник Чернігівського міського голови Ольга Хоніч повідомила, що у Чернігові основні святкові заходи проходитимуть 24 серпня на Красній площі міста та у Центральному парку культури і відпочинку. 

       Вона дала  доручення всім відповідним структурам вжити необхідних заходів задля проведення свята на належному організаційному рівні. Особливу увагу вона звернула на встановлення державної символіки, впорядкування пам'ятників, прибирання території та прикрашення міста, а також, забезпечення правопорядку під час проведення святкових заходів у обласному центрі.  

       За попереднім планом урочистих заходів, про які розповіла начальник управління культури та туризму Олена Савченко, заплановані наступні: «Алея майстрів», ІV міський фестиваль мистецтв «Сорока Ух», виставка квітів і плодів, розважальні заходи для дітей, спортивні змагання, святкова концертна програма на Красній площі та інші. Крім того, вона наголосила, що брати участь у виставці квітів і плодів можна за власним бажанням. 

      Під час засідання узгоджені основні питання щодо урочистостей, які проходитимуть у обласному центрі.  

             Докладніше: 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!