Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 жовтня 2016 р.

Віртуальні подорожі вулицями міста в бібліотеці


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Чи знали ви, що в Чернігові по вулиці Олександрівській (нині вул. Кирпоноса) зберігся єдиний будинок зразок української мурованої житлової архітектури з арочним проїздом. Свого часу в цьому будинку мешкав чернігівський лікар Аркадій Маркович Утевський, який упродовж кількох років надавав медичну допомогу родині Михайла Коцюбинського? А водноповерховому будинкуз підвалом, що зведений у першій половині XIX століття, особливо знайомого юним мешканцям - зараз в ньому знаходиться дитяча стоматологічна поліклініка - з 1856 по 1861 рік у гімназичні роки жив письменник Гліб Успенський? В старших класах гімназії навколо молодого Успенського об'єднувалась найбільш передова молодь. Вона збиралась у квартирі Успенського, куди приходив поет-байкар Л.І. Глібов, що працював вчителем гімназії.

Ще один з найбільш доглянутих і красивіших будинків в нашому місті з двохсотлітньою історією  розмістився по вулиці Кирпоноса. За свій вік він неодноразово перебудовувався і змінювався. Зараз в ньому знаходиться Управління Національного банку України в Чернігівській області. Однак спочатку будівля призначалася абсолютно для інших цілей і виглядала інакше. Це був одноповерховий будинок з ротондою, побудований в 1799 році, і розміщувалася в ньому Міська дума. 

Ось такі, а ще багато не менш вражаючих, безцінних, надзвичайно цікавих історичних фактів дізнались слухачі історичного факультету «Університету 60 плюс» центральної міської бібліотеки ім. М. Коцюбинського завдяки  екскурсу по вулицям нашого міста. Віртуальну подорож знайомими вуличками провела краєзнавець, історик, неймовірно цікавий оповідач Олена Ісаєнко.

Під час екскурсії демонструвались світлини з краєвидами Чернігова 19 - початку 20 століть, які знайомили з розвитком міста як губернського центру.

Враження слухачів «Університету 60 плюс»

 Ольга Патраманська : «Година пролетіла одним моментом. Дуже цікаво! Щаслива, що потрапила на такий цікавий захід».

Раіс Усманов: «Радію, що в бібліотеці  є такі енергійні, завзяті працівники, які організовують подібні заходи».

Наступна зустріч відбудеться 17 листопада о 12:10.

Запрошуємо всіх бажаючих!

За інформацією ЧМКЦБС ім. М. Коцюбинського

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!