Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 жовтня 2016 р.

Владислав Атрошенко звернувся до керівництва держави на підтримку законопроектів для впровадження електронного квитка


Фото № 1

Сьогодні Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернувся з офіційним листом до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна. Від імені Чернігівської міської ради він просить керівників держави підтримати законопроекти щодо впровадження вимог сьогоднішнього дня в законодавчу базу, якою регулюється робота міського пасажирського транспорту.

Проекти Законів України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо тарифоутворення у сфері міського електричного та автомобільного транспорту» були подані 22 лютого та 16 травня поточного року. Вони розроблені з метою впровадження електронного квитка та автоматизованої системи оплати вартості проїзду в міському пасажирському транспорті, а також врегулювання механізму тарифоутворення у сфері перевезення пасажирів міським транспортом шляхом надання відповідних повноважень органам місцевого самоврядування.

У документі говориться, що прийняття цих законопроектів дозволить створити умови для впровадження автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів, що в свою чергу сприятиме ефективному плануванню маршрутів та графіків пасажирських перевезень, підвищенню економічних показників роботи транспортних підприємств за рахунок використання зібраної в системі інформації для запровадження та підтримки гнучкої системи тарифів.

Окрім цього, це дозволить зменшити експлуатаційні витрати перевізників на організацію та контроль оплати проїзду, підвищити прозорість розрахунків перевізників, в тому числі щодо відшкодування витрат на перевезення пасажирів пільгових категорій, сприятиме оновленню рухомого складу, а також підвищенню безпеки дорожнього руху.

 


Довідково:

З аналогічними листами на підтримку цих законопроектів до керівництва держави вже звернулися 14 мерів українських міст і керівник ОДА Дніпропетровської області. Про це повідомила на своїй сторінці в соцмережі "Facebook" заступник губернатора Дніпропетровщини Яаніка Меріло.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!