Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 січня 2017 р.

Сьогодні остання група потерпілих мешканців Попудренка, 16 переселяється з готелів до гуртожитку

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

У гуртожитку Чернігівського технологічного університету на вул. Ціолковського, 14 закінчено ремонт і він готовий до заселення колишніх мешканців пошкодженого гуртожитку з вул. Попудренка, 16.

Сюди до того часу, коли вирішиться доля їх власного будинку, переселяються 58 чоловік з чернігівських готелів Придеснянського і Профспілкового.

Досі за їх проживання в цих готелях платив міський бюджет. Тепер же людям надається місце для більш тривалого розміщення, тож оплату готелів місто відсьогодні припиняє.

Учора ввечері в підготовленому до прийому мешканців гуртожитку по вул. Ціолковського побували й журналісти. Вони побачили, як родини з Попудренка, 16 заселяються в його кімнати.

Ремонт у цих кімнатах виглядає скромним, але суто «косметичним» він не був. Зокрема, тут не просто переклеювалися шпалери, а й мінялася штукатурка під ними. Доцільність таких робіт пов’язана з тим, що стара штукатурка мала пошкодження від протікання даху в попередні роки. Дах відремонтований 3 роки тому, а тепер і внутрішні приміщення приведені в належний стан повноцінно. Те ж саме стосується і стель.

     

На поверсі (а заселяється тут весь 5-й поверх) є кухня, 2 санвузли, ванна кімната і кімната для прання. Частина цих приміщень теж зі свіжим ремонтом. Окрім іншого, для спільного користування тут є 2 пральні машини, які були придбані за кошти благодійного фонду. Машини вже встановлені та підключені.

     

      

     


Як раз під час візиту журналістів у деякі кімнати заносили ліжка, причому робити це допомагали студенти з гуртожитку. Як розповіла представниця адміністрації, усім переселенцям, які не мають своїх меблів, тут готові їх надати.

Також у цей час привезли кілька нових дверних замків. Столяр, який був готовий їх міняти, розповів, що нові замки були встановлені в дверях усіх кімнат для переселенців. Сьогодні ж новосели повідомили, що 2 з них не спрацьовують належним чином. Реакція не забарилася: їх одразу ж замінять.

За словами начальника Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради Анатолія Дзядзька, на ремонт у цьому гуртожитку загалом витрачено 350 тисяч гривень залучених небюджетних коштів.

Також, як вже повідомлялося раніше, місто має намір і надалі сплачувати кошти за проживання всіх переселенців з Попудренка, 16 у студентських гуртожитках. Самі вони будуть розраховуватись тільки за комунальні послуги.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!