Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 квітня 2017 р.

У Чернігові відзначили 31-річницю Чорнобильської трагедії

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

З нагоди 31-х роковин Чорнобильської трагедії у Чернігові керівники міста та області провели зустріч з представниками громадських організацій Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля, громадянами, постраждалими внаслідок Чорнобильської катастрофи. Захід відбувся у приміщенні обласної державної адміністрації. 

У виступах відзначено, що аварія на Чорнобильській АЕС – це найбільша техногенно-екологічна катастрофа в історії світової цивілізації, втім, однією з найбільш постраждалих в Україні є Чернігівська область. 244 населених пункти визнані радіоактивно забрудненими, 22 % населення віднесено до категорії постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Станом на сьогодні загалом по місту - понад 7000 потерпілих (переселенці, евакуйовані), з них: 3337 ліквідаторів наслідків аварії та майже 1400 дітей.  

Під час заходу йшлося також про те, що органи державної влади й місцевого самоврядування мають посилити увагу щодо  належного соціального забезпечення ліквідаторів аварії на ЧАЕС. 

Заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко від імені Чернігівського міського голови та всієї громади міста висловив вдячність учасникам ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи за гідне виконання свого професійного обов’язку, за те, що ціною небезпеки радіації та смертельної загрози для свого життя рятували життя інших.

Хвилиною мовчання керівники міста та області, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції та представники громадськості вшанували память загиблих під час Чорнобильської трагедії. 

Всі присутні поклали квіти до пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля».  Заупокійну літію за загиблими відправив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини отець Роман.


До Дня Чорнобильської трагедії вручено відзнаки Почесні грамоти облдержадміністрації, обласної ради, Почесні грамоти Чернігівської міської ради і виконавчого комітету та Подяки Чернігівського міського голови.

За активну участь у громадському житті міста Чернігова та до Дня Чорнобильської трагедії:

Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:

– ЗАРУДЕНСЬКИЙ Євгеній Михайлович, член Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля ;

– МЕЛЬНИК Михайло Андрійович, член Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

– ЮЩЕНКО Василь Пилипович, член Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля».

 

Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

- БУРКЕВИЧ Валентині Григорівні, члену Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля»;

– НЕЖЕНСЬКОМУ Олександру Миколайовичу, члену Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля»;

- НІТЧЕНКУ Миколі Миколайовичу, члену Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

– СИДОРЕНКО Галині Василівні, члену Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля»;

– ФАЙДІ Миколі Федоровичу, члену Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля.







          
 
 





Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!