Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 травня 2017 р.

Вихідні у Чернігові: велодень, театр просто неба та інші загальноміські заходи

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

28-го травня Чернігів долучився до Всеукраїнського велодня. Загалом 1212 чернігівських велобайкерів проїхали центральними вулицями міста.

У заході також взяли участь представники міської влади: заступник міського голови Олександр Ломако, начальник управління молоді та спорту Андрій Дериземля, відомі спортсмени міста, зокрема, Дмитро Митрофанов, майстер спорту міжнародного класу з боксу.

Олександр Ломако:

- Це правильна сучасна тенденція багатьох європейських міст, адже більш екологічно та краще для здоров’я, коли більшість поїздок здійснюються велосипедом, ніж на приватних автомобілях. 

Заступник міського голови також нагадав, що минулого року міська рада прийняла Програму розвитку велосипедного руху, тож кожного року Чернігів матиме більше велодоріжок, і ця акція –  важливий крок у реалізацію Програми.

У Чернігові велодень проводиться 9-й рік поспіль. Цього року у всьому світі відзначали 200-років велосипеду, тож, зважаючи на це, родзинкою свята стали ретро-конкурси: ретро-родина, ретро-велосипед, ретро-костюми і ретро-образ .

Найдавнішим з представлених двоколісних виявився ровер 1953 року випуску. В колоні  велопробігу були  велосипеди 60-х, 70-х та 80-х років минулого сторіччя. Переможцем серед ретро-родин стала сім'я Рибалко - тато, мама, троє дітей і собачка.

 

У Чернігові в ці вихідні вперше пройшов театральний фестиваль «Під маскою легенд». "Театр просто неба" відбувся на Малій сцені на Алеї героїв. Протягом всього дня близько 10 творчих колективів показували свої театральні вистави для мешканців та гостей міста та зібрали багато молоді міста.

        

Крім того, у вихідні відбувся марш у вишиванках та інші загальноміські розважальні заходи для чернігівців та гостей міста.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради  

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!