Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 травня 2017 р.

Святковий концерт заслуженого аматорського народного хору «Десна» у Чернігові


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Вчора, 28 травня, у Міському Палаці культури відбувся творчий вечір присвячений 70-річчю Миколи Олексієнка, художнього керівника заслуженого аматорського народного хору «Десна».

Окрім гостей та прихильників до привітань заслуженого працівника культури приєдналися керівництво Міського Палацу культури, управління культури та туризму Чернігівської міської ради та Чернігівського обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв.

З нагоди ювілею колектив хору підготував концертну програму, наповнену народними піснями та композиціями відомих українських авторів. Своїми виступами ювіляра та глядачів радували зразковий дитячий ансамбль народного танцю «Десняночка» та народний аматорський ансамбль танцю «Дружба».

 

Довідково: Заслужений аматорський народний хор України «Десна», створений у 1951 році на базі фабрики первинної обробки вовни. Засновником і першим керівником колективу був заслужений артист України Леонід Пашин. З 2010 року хор очолює Микола Олексієнко.

Почесне звання - «заслужений» колективу присвоєно в 1967 році, «народний» – в 1961, підтверджено в 2011 році. До складу «Десни» входить 40 учасників, різних за віком та професією.

За роки існування хор здійснив понад п'ять тисяч виступів і відомий не лише на Чернігівщині, але й далеко за її межами.

 

 

За інформацією прес-служби Міського Палацу культури

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!