Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 червня 2017 р.

Новий міський міні-ринок на Ремісничій вже облаштовують


Фото № 1

Чернігівські підприємці, які внаслідок ліквідації незаконних ринків втратили або втратять торгові місця, зможуть натомість отримати їх, у тому числі, на новому міні-ринку по вул. Ремісничій, 48-а. Цей міні-ринок зараз будується. На ньому будуть як місця для «соціальних рядів» (які зараз у вихідні дні і близько не вміщають усіх бажаючих продати свої речі), так і для торгівельних кіосків.

Як розповів Олексій Шевченко - директор КП «Паркування і ринок», яке є користувачем цієї земельної ділянки та займається облаштуванням ринку на Ремісничій, - зараз там під наглядом археологів вже знятий верхній шар ґрунту. На сьогодні, наприклад, запланована топографічна зйомка по висотах – це важливо для подальшого формування ухилів і водовідведення. Площа робитиметься так, щоби водовідведення з неї було, але не на межуючі з міні-ринком приватні подвір’я.

 Потім будуть завозити пісок, щебінь і робити тверде покриття. Для того, щоб ціна оренди місць на новому ринку не була зависокою, тверде покриття вирішили робити з гранвідсіву, який коштує на порядок дешевше, ніж асфальт. Фахівці запевняють, що таке покриття при дотриманні технології можна зробити досить міцним.

Окрім того, відремонтують паркан, відділять напівкулями невеличкий паркувальний майданчик – і будуть встановлювати столи та кіоски. Попередньо передбачалося, що інвесторами встановлення своїх кіосків та благоустрою навколо них стануть підприємці, які надалі будуть здійснювати там торгівлю. За рахунок цього подальша орендна плата для них була би пропорційно меншою. Але надалі , враховуючи побажання підприємців, КП «Паркування та ринок» змінило наміри і тепер буде встановлювати кіоски самостійно.

За попередніми підрахунками, на ділянці можуть бути встановлені порядку 120 торгівельних кіосків. Частиною з них можуть стати ті, що демонтовані з проїзду біля будівлі ДТСААФ. Принаймні та їх частина, що в хорошому технічному стані й підійдуть за паспортом прив’язки. Разом з тим, комунальне підприємство готове співпрацювати і з потенційними інвесторами. З пропозиціями слід звертатися до керівництва «Паркування та ринку».

Санітарні зручності на міні-ринку планується влаштувати наступним чином. Через те, що виїмка ґрунту на цій ділянці є проблематичною, спочатку там буде встановлено 4 біотуалети. У подальшому їх замінять на споруду модульного типу – подібну до тої, яка зроблена цього року на міському пляжі.

Вже є чимало підприємців, які готові зайняти торгові місця на цьому міні-ринку. Зокрема, з числа тих, хто колись торгував за територією Центрального ринку біля ДТСААФу. На цьому тижні, 19 червня, їх представники прийшли до Чернігівської міської ради і на розширеній нараді міського голови з керівниками всіх міських служб виступили з проханням прискорити роботи.

Чернігівський міський голова на цій нараді дав таке завдання, а також наголосив на тому, що на новому міні-ринку з торгуючих не будуть брати ніяких «вхідних» або інших додаткових платежів, не передбачених договорами.

 


Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Попередня інформація на цю тему:

«Соціальні торгові ряди» на Ремісничій поширять на вільну земельну ділянку


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!