Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 червня 2017 р.

Проект нового навчально-виховного комплексу на Бобровиці вже замовлять цього року


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

У Чернігові на території загальноосвітнього навчального закладу № 23 будуватимуть новий навчально-виховний комплекс. Про це жителям мікрорайону Бобровиця, де розташовується ця школа, повідомили заступники міського голови Олександр Атрощенко та Ольга Хоніч під час зустрічі з ними.

Планується, що цей навчально-виховний комплекс буде на два входи: з однієї сторони – дитячий садок, з іншої – школа.

Як розповіла директор ЗНЗ № 23 Олена Величко, зараз школа розташована в кількох одноповерхових будинках. Це найстарша школа у Чернігові, якій незабаром виповниться 90 років. Аварійною її назвати не можна, але існуючі приміщення застарілі й не відповідають вимогам сучасного освітнього процесу. Крім того, матеріально-технічне забезпечення цієї школи не дає можливості у повному обсязі забезпечити якісне надання освітніх послуг учням 10-11 класів, як того вимагає Державний стандарт загальної середньої освіти згідно з ч.3 ст.6 Закону України «Про загальну середню освіту».

Як вже повідомлялося раніше, навчально-виховний процес у цій школі вже з 1 вересня цього року триватиме з 1-го по 9-й клас.

Наразі в цій школі навчається 203 учні. Загалом у мікрорайоні Бобровиця на обліку знаходиться 1089 дітей, зокрема: 399 - дошкільного віку та 690 - шкільного віку. Тобто майже половина всіх дітей Бобровиці вимушена їздити до загальноосвітніх навчальних закладів в інші райони міста. Останні п’ять років батьки учнів ЗНЗ № 23 зазвичай обирають для навчання своїх дітей у старших класах інші школи міста. Крім того, зараз для всіх мешканців цього району дуже гостро стоїть питання будівництва дитячого садочка, адже район дуже швидко розвивається.

- Ми хочемо розпочати процес будівництва, але потрібно пройти певні етапи. Також ще ми хочемо разом з громадою узгодити – який саме вигляд буде мати ця школа. Щоб потім не казали, що влада одноосібно прийняла рішення і не погодила його з громадою. Нам частіше потрібно виходити на діалог, чути один одного і саме в конструктиві ми будемо працювати, - сказала на зустрічі з мешканцями заступник міського голови Ольга Хоніч.

За словами заступника начальника управління освіти міської ради Віри Казимір, для того, щоб розпочати роботи з облаштування нового навчально-виховного корпусу, спочатку необхідно розробити та узгодити проект, знайти на його реалізацію кошти. А до цього управління освіти міської ради намагатиметься всіляко підтримувати існуючий заклад, оскільки це єдина школа на Бобровиці.

Прес-службі Чернігівської міської ради ситуацію щодо майбутнього будівництва нового навчально-виховного комплексу прокоментував начальник управління капітального будівництва міськради В’ячеслав Почеп.

- Ми вже отримали від управління освіти вихідні дані для початку проектування. Вже в цьому році планується замовлення проекту. Управління має на це кошти, яких достатньо, принаймні, для початку проектних робіт. Тож зараз будемо шукати проектувальника. Після завершення його роботи – швидше за все, в наступному році можна починати будівництво.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет телеканалу "Дитинець"

  

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!