Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 серпня 2017 р.

Міська рада додатково спрямувала 650 тисяч грн для надання одноразової матеріальної допомоги чернігівцям


Фото № 1

Сьогодні на пленарному засіданні міської ради депутати проголосували за збільшення суми надання матеріальної допомоги мешканцям міста Чернігова, які потрапили у скрутне матеріальне становище у зв’язку зі складними життєвими обставинами, що виникли внаслідок стихійного лиха, тяжкого захворювання, оперативного лікування та ін.

Цим рішенням депутати внесли зміни до Програми надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста Чернігова на 2014-2018 роки, за якою на поточний рік була передбачена допомога у сумі 1 270 тис. гривень.

За 6 місяців 2017 року проведено видатків у сумі 877,2 тис. грн, у тому числі: 321 тис. гривень отримали учасники АТО та члени сімей загиблих учасників АТО; 556,2 тис. грн - інші мешканці міста у зв’язку з тяжким матеріальним станом, в тому числі на лікування тяжких захворювань. 

Залишок кошторисних призначень станом на 1 липня поточного року склав 392,8 тис. гривень, що не забезпечить належне виконання Програми до кінця бюджетного року.

Потреба у додатковому фінансуванні Програми до кінця поточного року пов’язана з постійним збільшенням кількості звернень  мешканців міста з проханням надання матеріальної допомоги на придбання ліків для амбулаторного та стаціонарного лікування, що мають тяжкі та невиліковні хвороби, інвалідів I групи, інвалідів з дитинства, батьків, що мають дітей інвалідів.

Крім того, постійно зростає потреба у наданні одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО у зв’язку зі стійким порушенням їх здоров’я в результаті отриманих поранень та каліцтва, погіршенням їх фізичного, морально-психологічного стану після повернення додому, або  сім’ям загиблих учасників АТО.

Так, за прогнозними розрахунками при середньомісячних видатках за 6 місяців 2017 року з міського бюджету м. Чернігова на реалізацію Програми в сумі 146,2 тис. грн, а також з постійним збільшенням звернень мешканців міста, потреба у додатковому фінансуванні до кінця поточного року складає 650 тис. гривень.  

 Нагадуємо, Програма надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста Чернігова на 2014-2018 роки спрямована на вирішення соціальних негараздів у малозабезпечених сім’ях мешканців міста, які потрапили в скрутні життєві обставини або зумовлені тяжкими захворюваннями, пожежами та іншими надзвичайними ситуаціями, у тому числі: учасників АТО, членів їх сімей, а також сімей загиблих під час проведення АТО.

З питань надання матеріальної допомоги мешканці міста можуть звернутися до відділу звернень міської ради за адресою: вул. Шевченка, 9 та за телефоном: 4 00 45

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!