Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 січня 2017 р.

Рішення міської ради "Про надання пільг зі сплати земельного податку у 2017 році"


УКРАЇНА

ЧЕРНІГІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Р І Ш Е Н Н Я 

 м. Чернігів

 29 грудня 2016 року                                                                                                № 14/VII - 28


Про надання пільг зі сплати
земельного податку у 2017 році

 

Розглянувши клопотання, заяви юридичних та фізичних осіб, керуючись пунктом 28 статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", відповідно до пунктів 284.1, 284.2 статті 284 Податкового кодексу України, міська рада вирішила:

1. Встановити додаткові пільги зі сплати земельного податку, звільнивши на 2017 рік мешканців міста Чернігова, яким управліннями праці та соціального захисту населення районних у місті Чернігові рад призначені субсидії, від сплати земельного податку за земельні ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), у розмірі 50 %.

Звільнення від сплати податку поширюється на одну земельну ділянку у межах граничних норм для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) площею не більш як 0,10 гектара.

2. Встановити додаткові пільги зі сплати земельного податку, звільнивши на 2017 рік:

2.1. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, органи прокуратури, заклади, установи та організації, спеціалізовані санаторії України для реабілітації, лікування та оздоровлення хворих, військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні Сили України та Державну прикордонну службу України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів,               у розмірі 100 %;

2.2. Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, підприємства, установи і організації, які здійснюють управління такими будинками, за земельні ділянки, зайняті житловим фондом, у розмірі 75 %.

Вивільнені кошти спрямувати на утримання в належному стані житлового фонду.

2.3. Комунальні підприємства Чернігівської міської ради, які виконують роботи із життєзабезпечення міста, у розмірі 75 %, а саме:

2.3.1 Комунальне підприємство "Чернігівське тролейбусне управління" Чернігівської міської ради.

Вивільнені кошти спрямувати на капітальний ремонт тролейбусів.

2.3.2 Комунальне підприємство  "АТП-2528" Чернігівської міської ради.

Вивільнені кошти спрямувати на ремонт автотранспортної техніки.

2.3.3 Комунальне шляхо-будівельне підприємство Чернігівської міської ради.

Вивільнені кошти спрямувати на оновлення та модернізацію основних засобів.

2.3.4 Комунальне підприємство "Чернігівводоканал" Чернігівської міської ради.

Вивільнені кошти спрямувати на компенсацію купівлі спеціалізованої техніки для вивезення мулу з каналізаційних очисних споруд.

2.3.5 Комунальне підприємство "Зеленбуд" Чернігівської міської ради.

Вивільнені кошти спрямувати на оновлення та модернізацію основних засобів.

2.4 Комунальні підприємства Чернігівської міської ради, які віднесені до закладів культурно-просвітницького обслуговування населення та рекреаційного призначення, у розмірі 75 %, а саме:

2.4.1 Комунальне підприємство  "Центральний парк культури та відпочинку" Чернігівської міської ради.

Вивільнені кошти спрямувати на ремонт атракціонів, благоустрій території атракціонного містечка і території Центрального парку культури та відпочинку.

2.4.2 Комунальне підприємство "Міський палац культури" Чернігівської міської ради.

Вивільнені кошти спрямувати на оновлення та модернізацію основних засобів.

3. Встановити додаткові пільги зі сплати земельного податку за земельні ділянки, що перебувають у власності, звільнивши на 2017 рік:

3.1 громадян, фізичних осіб-підприємців, підприємства, установи та організації за земельні ділянки, що належать до категорії "землі промисловості" у розмірі 1/3, за умови відсутності у таких суб’єктів податкового боргу станом на 1 січня 2017 року.

3.2 громадян, фізичних осіб-підприємців, підприємства, установи та організації за земельні ділянки, що належать до категорії "землі транспорту" у розмірі 1/3, за умови відсутності у таких суб’єктів податкового боргу станом на 1 січня 2017 року.

3.3 громадян, фізичних осіб-підприємців, підприємства, установи та організації за земельні ділянки, що належать до категорій         віднесених до п. 5.1.9 "землі житлової та громадської забудови, промисловості та інші категорії земель за комерційною функцією використання, у тому числі зайняті поточним будівництвом та відведені під майбутнє будівництво" Додатку 4 до рішення Чернігівської міської ради від 30 січня 2015 року "Про місцеві податки" у розмірі 1/3, за умови відсутності у таких суб’єктів податкового боргу станом на 1 січня 2017 року.

4. Це рішення набирає чинності з 1 січня 2017 року.

5. Прес-службі міської ради (Чусь Н.М.) забезпечити оприлюднення цього рішення.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань комунальної власності, бюджету та фінансів (Тарасовець О.М.) та Чернігівську об’єднану державну податкову інспекцію ГУ ДФС у Чернігівській області (Кульбака Я.В.).

 

 

 

 

Міський голова                                                                           В. А. Атрошенко

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!