Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 грудня 2018 р.

Рішення міської ради "Про надання пільг зі сплати земельного податку у 2019 році"


УКРАЇНА

ЧЕРНІГІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Р І Ш Е Н Н Я 

 м. Чернігів

 

29 листопада  2018 року                                                                                                      № 36/VII- 39


Про надання пільг зі сплати
земельного податку у 2019 році

 

Розглянувши клопотання, заяви юридичних та фізичних осіб, керуючись пунктом 28 статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", відповідно до пунктів 284.1, 284.2 статті 284 Податкового кодексу України, міська рада вирішила:

1. Встановити додаткові пільги зі сплати земельного податку, звільнивши на 2019 рік:

1.1. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування (за виключенням управління капітального будівництва Чернігівської міської ради (крім земельних ділянок під об’єктами, які фінансуються за рахунок коштів міського бюджету), органи прокуратури, заклади, установи та організації, спеціалізовані санаторії України для реабілітації, лікування та оздоровлення хворих, військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні Сили України та Державну прикордонну службу України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів, комунальні некомерційні підприємства Чернігівської міської ради у розмірі 100 відсотків;

1.2. Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, підприємства, установи і організації, які здійснюють управління такими будинками, за земельні ділянки, зайняті житловим фондом, у розмірі 75 %.

Вивільнені кошти спрямувати на оновлення та модернізацію основних засобів підприємства.

1.3. Комунальні підприємства Чернігівської міської ради, які виконують роботи із життєзабезпечення міста, у розмірі 75 %, а саме:

1.3.1. Здійснюють перевезення пасажирів електротранспортом.

Вивільнені кошти спрямувати на оновлення та модернізацію основних засобів підприємств;

1.3.2. Здійснюють збір, перевезення та переробку побутових відходів в місті Чернігові та діяльність із прибирання вулиць міста.

Вивільнені кошти спрямувати на оновлення та модернізацію основних засобів підприємств;

1.3.3. Займаються допоміжною діяльністю у рослинництві, роботами, пов’язаними з озелененням міста Чернігова.

Вивільнені кошти спрямувати на оновлення та модернізацію основних засобів підприємств;

1.3.4. Займаються забором, очищенням та постачанням води мешканцям та підприємствам міста Чернігова, відведення й очищення стічних вод.

Вивільнені кошти спрямувати на оновлення та модернізацію основних засобів підприємств;

1.3.5. Забезпечують роботи, пов’язані із зовнішнім освітленням вулиць міста Чернігова.

Вивільнені кошти спрямувати на оновлення та модернізацію основних засобів підприємств;

2. Встановити додаткові пільги зі сплати земельного податку за земельні ділянки, що перебувають у власності, звільнивши на 2019 рік:

2.1. Громадян, фізичних осіб-підприємців, підприємства, установи та організації за земельні ділянки, що належать до категорії "землі промисловості" у розмірі 33 %, за умови відсутності у таких суб’єктів податкового боргу за станом на 1 січня 2019 року;

2.2. Громадян, фізичних осіб-підприємців, підприємства, установи та організації за земельні ділянки, що належать до категорії "землі транспорту" у розмірі 33 %, за умови відсутності у таких суб’єктів податкового боргу за станом на 1 січня 2019 року;

2.3. Громадян, фізичних осіб-підприємців, підприємства, установи та організації за земельні ділянки, що належать до категорій віднесених до "землі житлової та громадської забудови, промисловості та інші категорії земель за комерційною функцією використання, у тому числі зайняті поточним будівництвом та відведені під майбутнє будівництво" у розмірі 33 %, за умови відсутності у таких суб’єктів податкового боргу за станом на 1 січня 2019 року.

3. Встановити додаткові пільги зі сплати земельного податку, звільнивши на 2019 рік мешканців міста Чернігова, яким управліннями праці та соціального захисту населення районних у місті Чернігові рад призначені субсидії, від сплати земельного податку за земельні ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), у розмірі 50 %.

4. Це рішення набирає чинності з 01.01.2019 року.

5. Прес-службі Чернігівської міської ради (Подорван А. Ф.) забезпечити оприлюднення цього рішення.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань комунальної власності, бюджету та фінансів (Тарасовець О. М.) та Головне управління ДФС у Чернігівській області (Барановський О. В.).

 

 

Міський голова                                                                                                  В. А. Атрошенко

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!