Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 грудня 2017 р.

Розпорядження міського голови "Про заходи з підготовки та проведення новорічних та різдвяних свят"

УКРАЇНА

ЧЕРНІГІВСЬКА МІСЬКА РАДА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

м. Чернігів

1 грудня 2017 року                                                                                                   № 350-р


Про заходи з підготовки та проведення
новорічних та різдвяних свят

 

Керуючись статтею 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою якісної підготовки та проведення новорічних та різдвяних свят у м. Чернігові:

1. Провести заходи з підготовки та проведення новорічних та різдвяних свят з 4 грудня 2017 року до 22 січня 2018 року.

2. Утворити організаційний комітет з підготовки та проведення загальноміських новорічних та різдвяних свят (далі – Організаційний комітет) згідно з додатком.

3. Доручити Організаційному комітету розробити та затвердити План заходів з підготовки та проведення новорічних та різдвяних свят (далі – План заходів), а також затвердити план роботи казкового містечка «#fairy_winter» (далі – казкове містечко) та план розміщення об’єктів торгівлі та святкової експозиції на Красній площі міста та у сквері ім. Б. Хмельницького на період з 19 грудня 2017 року до 14 січня 2018 року.

4. Управлінню культури та туризму Чернігівської міської ради (Шевчук О. І.) розробити та подати на розгляд Організаційному комітету проект плану роботи казкового містечка до 5 грудня 2017 року.

5. Управлінню архітектури та містобудування Чернігівської міської ради (Калюжний С. С.) розробити та подати на розгляд Організаційному комітету проект плану-схеми розміщення об’єктів торгівлі та святкової експозиції на Красній площі міста та у сквері ім. Б. Хмельницького до 9 грудня 2017  року.

6. Комунальному підприємству «Паркування та ринок» Чернігівської міської ради (Шевченко О. О.), комунальному підприємству «Міськсвітло» Чернігівської міської ради (Николенко В. М.), організувати матеріально-технічне забезпечення заходів шляхом доставки і монтажу (демонтажу) тимчасової огорожі, 13 (тринадцяти) тимчасових конструкцій (об’єктів торгівлі) та електрообладнання для підключення 13 (тринадцяти) тимчасових конструкцій (об’єктів торгівлі), 14 (чотирнадцяти) декоративних будиночків, трьох вхідних груп  та малих локацій на етнічний фестиваль «Коза» біля головної сцени до електричних мереж на Красній площі до 15 грудня 2017  року.

7. Комунальному підприємству «Паркування та ринок» Чернігівської міської ради (Шевченко О. О.) відповідно до плану-схеми:

7.1. З метою ефективної реалізації програми роботи казкового містечка залучати на договірних засадах суб’єктів гоcподарювання, що мають намір здійснювати роздрібну торгівлю продукцією власного виробництва, кондитерськими виробами, продукцією ресторанного господарства, в тому числі пивом і слабоалкогольними напоями (включаючи глінтвейн);

7.2. Зобов’язати суб’єктів гоcподарювання, залучених до виконання плану роботи казкового містечка, утримувати торгівельні об’єкти, освітлювальні прилади зовнішнього оформлення, а також територію казкового містечка у належному стані.

8. Управлінню житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради (Куц Я. В.) та комунальному підприємству «АТП-2528» Чернігівської міської ради (Сахневич Л. В.) з метою ефективної реалізації плану роботи казкового містечка забезпечити відповідно до Плану заходів:

8.1. Встановлення та підключення Головної новорічної ялинки на території Красної площі та двох ялинок на території Алеї Героїв (біля Малої міської сцени) до 15 грудня 2017 року;

8.2. Встановлення засобів обмеження руху автотранспорту на Красній площі згідно Плану заходів;

8.3. Встановлення контейнерів для сміття та біотуалетів, упорядкування та прибирання території в місцях проведення масових заходів.

9. Комунальному підприємству «Зеленбуд» Чернігівської міської ради (Старіков Р. М.) забезпечити відповідно до Плану заходів придбання, доставку та встановлення 200 (двохсот) живих новорічних ялинок (сосен) з кріпленням на території святкового містечка до 15 грудня 2017 року.

10. Комунальному підприємству «Міськсвітло» Чернігівської міської ради  (Николенко В. М.), управлінню житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради (Куц Я. В.), забезпечити відповідно до Плану заходів:

10.1. Підключення об’єктів торгівлі, сценічних комплексів, міської ковзанки та звукової апаратури до джерел електричного струму до 15 грудня 2017  року;

10.2. Святкову ілюмінацію та безперервне освітлення в нічний час на території Красної площі, на ділянці бульвару від перехрестя пр. Миру та вул. Магістратської, Алеї Героїв (біля Малої міської сцени) та у сквері ім. Б. Хмельницького з 9 грудня 2017 року до 22 січня 2018 року з 16:00 до 7:00;

10.3. Святкову ілюмінацію міста, включаючи Красну площу, Алею Героїв,  ділянку бульвару від перехрестя пр. Миру та вул. Магістратської та сквер ім. Б. Хмельницького, Головну новорічну ялинку, в новорічну ніч з 31 грудня 2017 року на 1 січня 2018 року цілодобово.

11.  Комунальному підприємству «Центральний парк культури та відпочинку» Чернігівської міської ради (Хольченков В. Є.), комунальному підприємству «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради (Малявко С. М.) забезпечити встановлення та роботу міської ковзанки та атракціонного містечка на території Красної площі до 18 грудня 2017 року;

12. Комунальному підприємству «Міський Палац культури» Чернігівської міської ради» (Должикова І. О.) забезпечити:

12.1.  Участь творчих колективів та солістів міста у заходах під час роботи    святкового містечка згідно з Планом заходів з 19 грудня 2017 року до 14 січня 2018 року;

12.2.  Роботу «Новорічної резиденції Дідуся» в Міському Палаці культури 20-29 грудня 2017 року з 10:00 до 17:00.

13. Комунальному клубному закладу «Палац культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді» Чернігівської міської ради (Гуревич В. А.) забезпечити участь творчих колективів та солістів міста у заходах під час роботи святкового містечка згідно з Планом заходів з 19 грудня 2017 року до 14 січня 2018 року.

14. Управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради (Дериземля А. В.) спільно з управлінням освіти Чернігівської міської ради (Білогура В. О.) забезпечити проведення конкурсу на кращу новорічну іграшку «Вогні новорічної ялинки – 2018» згідно з Планом заходів.

15. Комунальному підприємству «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради (Хрустицький В. А.), управлінню патрульної поліції у м. Чернігові Департаменту патрульної поліції (Леонов О. В.) не допускати несанкціоновану торгівлю та свавільне заняття території проведення святкових заходів для цілей господарської діяльності та розміщення додаткових торгівельних об’єктів, які не передбачені планом-схемою розміщення об’єктів торгівлі.

16. Суб’єктам господарювання при здійсненні виїзної торгівлі дотримуватись правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі, затверджених наказом Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України від 8 липня 1996 року № 369.

17. Управлінню патрульної поліції у м. Чернігові Департаменту патрульної поліції (Леонов О. В.) вжити заходів з організації безпеки дорожнього руху та забезпечення публічної безпеки і порядку у місцях проведення масових заходів згідно Плану заходів.

На час проведення заходів обмежити рух транспорту, за виключенням обслуговуючого транспорту організаторів та учасників заходів, згідно плану-схеми.

18. Чернігівському міському відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Чернігівській області (Реберг В. К.) забезпечити публічну безпеку і порядок у місцях проведення масових заходів, зокрема 19 грудня 2017 року, 23-25 грудня 2017 року, 30 грудня 2017 року – 1 січня 2018 року, 5-8 січня 2018 року,12-14 січня 2018 року.

19. Відділу взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної, оборонної та спеціальної роботи Чернігівської міської ради (Ткач А. В.) забезпечити координацію дій правоохоронних органів з організаторами заходів.

20. Чернігівському міському відділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Чернігівській області (Дьогтяр П. П.) забезпечити дотримання заходів протипожежної безпеки у місцях з масовим перебуванням людей під час святкування відповідно до Плану заходів, зокрема 19 грудня 2017 року, 23-25 грудня 2017 року, 30 грудня 2017 року – 1 січня 2018 року, 5-8 січня 2018 року, 12-14 січня 2018 року.

21.Управлінню транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради (Горбань Ю. В.): 

21.1. Внести тимчасові зміни до схем міських автобусних маршрутів на період з 4 грудня 2017 року до 16 січня 2018 року у зв’язку з перекриттям руху транспортних засобів через Красну площу згідно плану-схеми;

21.2. Забезпечити транспортне сполучення у місті в святкові дні відповідно до Плану заходів, розробити окремий графік для перевезення мешканців міста у новорічну ніч з 31 грудня 2017 року на 1 січня 2018 року;

21.3. Сприяти в транслюванні новорічного музичного фону в загальноміському транспорті з 11 грудня 2017 року до 14 січня 2018 року.

22. Управлінню охорони здоров’я Чернігівської міської ради (Кухар В. В.) забезпечити медичний супровід під час проведення заходів відповідно до Плану заходів.

23.       Оплату видатків на підготовку та проведення загальноміських новорічних та різдвяних свят здійснити згідно із затвердженими кошторисними призначеннями на 2017-2018 роки по управліннях та відділах, комунальних підприємствах Чернігівської міської ради, відповідальних за проведення загальноміських новорічних та різдвяних свят.

24. Прес-службі міської ради (Чусь Н. М.), комунальному підприємству «Телерадіоагенство «Новий Чернігів» Чернігівської міської ради (Капустян О. І.) забезпечити висвітлення заходів, пов’язаних з підготовкою та проведенням новорічних та різдвяних свят.

25. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови Хоніч О. П.

 

 

 

Міський голова                                                                                           В. А. Атрошенко

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!