Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 березня 2017 р.

Короткі підсумки сесії міськради від «Нашого краю»

 

Чергова сесія Чернігівської міської ради, що відбулася 24 березня, пройшла доволі оперативно. Під час засідання було схвалено низку важливих питань, які фракція «Наш край» підтримала.

- Про внесення змін до рішення міської ради від 27 жовтня 2016 року №12/VII-13 «Про Програму підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2017 рік». На сесії внесено зміни з фінансування у межах раніше  виділених асигнувань, але це важливо. Громадські організації у Чернігові мають розвиватися і відчувати підтримку органів місцевого самоврядування.

- Про внесення змін до рішення міської ради від 31 березня 2016 року № 6/VІІ-17 «Про Програму відновлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків на 2016-2017 роки». «Наш край» підтримав пропозиції перенесення коштів на спортивні майданчики, які не встигли встановити торік, на 2017 рік, спортивна інфраструктура міста повинна покращуватися.

- Про затвердження змін і доповнень до рішення міської ради від 30 листопада 2016 року № 13/VII-8 «Про Комплексну цільову Програму розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2010 роки». Депутати фракції голосували «за», оскільки зміни передбачають виділення коштів для капітального ремонту ліфтів у житлових будинках ОЖБК (кооперативних будинках) у сумі 3,6 млн. грн.. Тільки зараз це стало можливим на законодавчому рівні.

 - Про внесення доповнення до Плану діяльності Чернігівської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 рік. «Наш край» разом із «Демальянсом» та «Самопоміччю» виступив ініціатором внесення змін до плану щодо підготовки Положення про порядок залучення та встановлення розміру пайової участі (внеску) фізичних і юридичних осіб у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Чернігова. Давно є необхідність привести це Положення до норм чинного законодавства, що забезпечить зростання надходжень до міського бюджету.

- Про звернення Чернігівської міської ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Міністерства фінансів України щодо недопущення скасування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів. Підтримали це рішення, оскільки міський бюджет може не дорахуватися близько 27 млн гривень на рік. А це фінансування соціальних програм, витрати на медицину, освіту, благоустрій. Приємно, що і глава уряду, як колишній Вінницький голова, розуміє проблемні питання місцевого самоврядування. Тож є висока імовірність, що нас почують у столиці.

Підтримали виділення земельних ділянок для родин загиблих в АТО. Чернігівська міськрада надала дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок членам сімей загиблих учасників АТО. Землю виділено на вул. Рибакова, 14 орієнтовною площею 0,1 га для ведення індивідуального садівництва та на вул. Танкістів,17 орієнтовною площею 0,1 га, для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

 Принципово фракція «Наш край» не голосувала за низку резонансних земельних питань, у тому числі і по дачному товариству «Грім-Віра», оскільки це питання має корупційні ризики.

 

Прес-служба Чернігівської обласної організації ПП «Наш край»

 

 

 


 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!