Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 червня 2017 р.

Огляд сесії Чернігівської міськради від «Нашого краю»


Сесія Чернігівської міської ради, окрім обрання секретаря міськради, розглянула низку важливих питань життєдіяльності міської громади.

 

На жаль, депутати не підтримали запропонований фракцією «Наш край» проект рішення «Про внесення змін до Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки». Зміни до програми запропоновані на основі численних звернень громадян та аналізу діяльності ОСББ у місті Чернігові. Вони стосуються зростання майже удвічі фінансового забезпечення цієї програми, що дозволить збільшити обсяг виконаних робіт щодо утеплення будинків, заміни застарілих систем водопостачання і водовідведення, енергозбереження тощо. У також запропонованих змінах визначені терміни розгляду документів і укладання договорів, що посилить організаційно-управлінську взаємодію та відповідальність сторін.

Депутати відклали до чергової сесії питання про утворення постійної комісії Чернігівської міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку та енергозбереження, до складу якої мав би увійти депутат від «Нашого краю» Віктор Бистров. Депутати вирішили прийняти рішення за участю Віктора Бистрова.

Фракція «Наш край» голосувала «за» внесення змін до Програми підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2017 року.

Натомість депутати «Нашого краю» не підтримали чергове збільшення вартості проекту зі спорудження тимчасового пункту тримання безпритульних тварин із 6 млн грн. до 10 млн грн. Адже таке витрачання коштів бюджету є непрофесійним і безвідповідальним.

Збільшення вартості притулку для тварин розглядалося на сесії вже втретє: спочатку вартість проекту була 3 млн грн, потім 6 млн грн, а зараз майже 10 млн грн.   

Заступник начальника управління ЖКГ міськради пояснив, що зростання кошторису відбулося через збільшення через необхідність придбання обладнання, адже передбачається, що у притулку для тварин будуть дві операційні, рентгентапарат, УЗД-апарат тощо.   

Депутатка від "Нашого краю", головний лікар дитячої поліклініки №2 Ганна Якубова зауважила, що не кожна лікарня має дві операційні. «Я не хочу, щоб собаки були в кращих умовах, аніж діти", - наголосила вона. Її позицію підтримав і депутат від «Нашого краю» Володимир Коваленко. 

«Хочеться, аби депутати співчували не тільки собакам, вовкам, а й дітям», - зазначив він. Тим не менше, депутати з інших фракцій Чернігівської міськради проголосували за це рішення.   

Підтримав «Наш край» рішення міськради щодо звернення до обласної ради про передання у комунальну власність міста з державної двох земельних ділянок поблизу Березового гаю, які мають увійти до складу майбутнього парку.   

Також фракція «Наш край» принципово голосувала за створення районного парку, оскільки це питання є дуже хвилюючим для мешканців мікрорайону. Депутати Чернігівської міської ради погодили, що зелена зона буде обмежуватися вулицями  Кільцева, Пухова, Бобровицька та Ганцова.

Більш чіткі межі районний парк отримає після відповіді Чернігівської обласної державної адміністрації щодо повернення у власність міста двох земельних ділянок площею 0,5 га, на яких раніше планувалося будівництво багатоповерхівок.

        


Прес-служба обласної
організації ПП «НАШ КРАЙ»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!