Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 липня 2017 р.

Питання інформаційної безпеки потребують державної підтримки – депутат «Нашого краю»

Минулого тижня низка державних установ: державних банків, урядових організацій, міністерств та відомств, комунальних установ та енергетичних мереж зазнали масованої хакерської атаки.

За словами депутата Чернігівської міськради від «Нашого краю» Богдана Ткаченка, державні структури залишись наодинці з інформаційними злочинцями та були заблоковані, або їхній функціонал був суттєво обмежений. У підсумку, від хакерських атак постраждали декілька державних фінустанов і міжнародні аеропорти.  Лише у другій половині дня спецслужби з кібербезпеки у взаємодії з іншими правоохоронними органами відпрацювали протокол швидкого реагування, завдяки чому вдалося стримати поширення вірусу у комп’ютерних мережах державного сектора.

Як виявилося, українські державні установи та об’єкти критичної інфраструктури знаходяться на неналежному рівні інформаційної безпеки. «Використання застарілого та неліцензійного програмного забезпечення – це можливість для злочинців вивести з ладу об’єкти інфраструктури, паралізувати роботу органів влади від міськрад до уряду», - прокоментував Богдан Ткаченко.

Партія «Наш край» вимагає негайно провести незалежний аудит інформаційної безпеки всіх державних установ та об’єктів стратегічної інфраструктури. Особливу увагу слід приділити інформаційній безпеці мереж та баз даних органів соціального захисту. Саме там зберігаються дані мільйонів українців, які потребують допомоги та соціального захисту. Пошкодження чи знищення цих баз даних унеможливить соціальні виплати упродовж тривалого часу. Не менш важливо – захистити реєстри, в яких зберігаються дані про майно і власність громадян.

Довідка: 27 червня Україна зазнала масштабної кібератаки. Найбільш уразливими виявились українські компанії та відомства. Серед постраждалих - уряд України, національна пошта, метрополітен Києва, міжнародний аеропорт "Бориспіль", Чорнобильська АЕС, а також низка ЗМІ, банків, комерційних структур.

 

Прес-служба обласної організації ПП «НАШ КРАЙ»

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!