Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 січня 2019 р.

«Наш край» вимагає реальних програм розвитку економіки та підвищення зарплат

 «Наш край» вимагає реальних програм розвитку економіки та підвищення зарплат

Згідно з даними Світового банку, за підсумками 2018 року Україна впевнено очолить рейтинг країн із найбільшою втратою трудових ресурсів. Як зазначив депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Богдан Ткаченко, левова частка втрат – це трудова міграція. Очікується, що у 2019 році Україна втратить близько 1,5 % трудових ресурсів, а це не менш ніж півмільйона заробітчан додатково.

На думку депутата, ці невтішні дані красномовно підсумовують результати діяльності уряду за останні 3 роки.

«Відсутність інвестицій у галузях, що є локомотивами економіки, невиправдана соціальна політика, зростання заборгованості у ЖКГ та з виплати зарплати, відсутність стратегії подолання трудової міграції та скорочення безробіття — все це призвело до того, що на кінець 2018 року до 9 млн українців працюють за кордоном на заробітках. Такі дані наводить міністр соцполітики Рева, який зазначив, що 7-9 млн українців працюють за кордоном, з них 3,2 млн – на постійній основі», - розповів Богдан Ткаченко. Він підкреслив, що проблеми нестачі кваліфікованих спеціалістів уже суттєво відчувають роботодавці Чернігівщини, а тому потрібно реагувати на ці виклики.

Водночас, за даними Міжнародної організації праці рівень безробіття в Україні оцінюється в 1,5 млн безробітних. 

Партія «Наш край» закликає уряд перейти від декларацій до реальних програм розвитку економіки і створення робочих місць із конкурентною зарплатою:

інвестувати не тільки у будівництво доріг, але й розвиток інших інфраструктурних проектів, тому що нові комунікації працюють на розвиток економіки та залучають суміжні галузі;

- розвивати передовий оборонно-промисловий комплекс, оскільки це створює висококваліфіковані робочі місця;

- в аграрному секторі розвивати мале та середнє фермерство, а не підтримувати бізнес олігархів, розвивати переробку сировини, а не її експорт;

- звернути увагу на працевлаштування малоконкурентних груп населення – молоді та людей передпенсійного віку;

- посилити захист бізнесу від рейдерства і тиску з боку силовиків.


Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!