Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 лютого 2019 р.

У Чернігові відзначили День учасників бойових дій на території інших держав

У Чернігові відзначили День учасників бойових дій на території інших держав

У Чернігові з нагоди Дня учасників бойових дій на території інших держав та 30-річчя виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану пройшла урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника землякам, загиблим в Афганістані, і пам’ятний мітинг.

Вшанувати пам'ять своїх земляків зібралися представники влади і громадськості, у тому числі депутати й активісти політичної партії «Наш край», ветерани війни в Афганістані та на території інших держав, учасники АТО й ООС, військовослужбовці.

Як наголосив під час виступу голова обласного відділення УСВА, керівник фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді Олександр Соколов, 15 лютого є важливою датою для тих, хто пройшов дорогами Афганської війни. «Вже тридцять років цього дня ми збираємося тут, і ніхто нікого не примушує», - зазначив Олександр Соколов. Він зауважив, що обласне відділення УСВА особливу увагу та турботу приділяло родинам загиблих, їхнім дітям. Саме організація подбала про спорудження пам’ятника, що постав 30 років тому на громадські пожертви як символ пам’яті про 117 земляків, які не повернулися додому з Афганістану.

Також чернігівців привітав перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук (представник «Нашого краю»). Він наголосив, щосаме в цей день, тридцять років тому, остання колона радянських військ залишила територію далекого Афганістану. «І волею долі сьогодні ми вшановуємо всіх воїнів, які пройшли через полум'я бойових дій на території інших держав», - сказав він.

Присутні поклали квіти до пам’ятника, хвилиною мовчання вшанували загиблих, воїни Чернігівського гарнізону дали військовий салют.






Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!