Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 жовтня 2017 р.

День лікаря-ортодонта.

                                                                      День лікаря-ортодонта.

30-го вересня - Міжнародний день ортодонта, який відзначили і в міській дитячій стоматологічній поліклініці разом з асоціацією ортодонтів України, створивши в закладі святкову обстановку. Кожному маленькому пацієнту в подарунок - кольорові кульки.

Ортодонтія - розділ стоматології, який займається вивченням етіології, діагностики, методів профілактики і лікування зубо-щелепних аномалій.


Перші згадки про спроби виправлення положення зубів зустрічаються ще в працях Гіппократа. До Нового часу праці античних дослідників не отримали належного розвитку, і тільки в 1728 році П'єр Фошар опублікував книгу «Дантист Хірург», в якій одна з глав була повністю присвячена проблемам вирівнювання зубів.

У 1850-х роках починається становлення ортодонтії, як окремої галузі стоматології. Основоположником цього напрямку вважається Норман Кінгслі. Він був першим, хто застосував позаротову тягу для корекції зубів. У той час основна увага приділялася корекції лицьових пропорцій, видалення зубів за ортодонтичними показаннями не проводилося. У 1880 році тим же Норманом Кінгслі була написана книга «Трактат про зубні аномалії».


Також, одним з основоположників ортодонтії є Фаррар, який вперше запропонував для лікування в ортодонтії застосування помірних сил протягом тривалого часу.

У 1890-х роках почалися дослідження проблем заміни відсутніх зубів протезами і корекції прикусу.

З 1930-х років відбувається бурхливий розвиток естетичної стоматології. Все більше стоматологічних втручань стало проводитися з естетичних міркувань, а не за медичними показаннями.

В кінці XX століття поява нових матеріалів, які здатні володіти пам'яттю форми, дозволило створити досконаліші і ефективні коригувальні апарати. У XXI столітті зусилля ортодонтів спрямовані на створення максимально непомітних коригувальних апаратів.


Шановні батьки! Своєчасно звертайте увагу на якість зубного ряду у ваших дітей, відвідайте лікаря-ортодонта з метою консультативного обстеження та у разі необхідності лікарського втручання. Наш медичний заклад має достатнє оснащення та кваліфікованих фахівців.

                                                                   Лікар-стоматолог-ортодонт

                                                                   міської дитячої стоматологічної поліклініки

                                                                   О.В.Кінішенко


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!