Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 березня 2017 р.

Мінсоцполітики: ФОПи також мають вести кадрову документацію

Мінсоцполітики: ФОПи також мають вести кадрову документацію



Норми законодавства про працю поширюються на трудові відносини між працівником та фізособою — підприємцем. Так, до початку роботи за укладеним трудовим договором роботодавець зобов’язаний, зокрема, ознайомити працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку та колективним договором.

Крім того, роботодавець має вести облік відпусток працівників. Для цього призначений графік відпусток. Підприємці також мусять вести первинну облікову документацію. До неї належать наказ (розпорядження) про приймання на роботу, переведення на іншу роботу, припинення трудового договору, особова картка, наказ (розпорядження) про надання відпустки, табель обліку використання робочого часу, розрахунок заробітної плати.

Окрім того, у роботі з персоналом необхідна наявність штатного розпису. Цей документ є гарантією забезпечення прав працівників на працю, захисту від незаконного звільнення та оплати праці. Тому з метою недопущення порушення законодавства про працю, уникнення випадкових помилок у роботі з персоналом та, як наслідок, можливого виникнення трудових спорів підприємець мусить  вести кадрову документацію в разі застосування найманої праці.

  Лист Мінсоцполітики від 21.11.2016 № 5907/0/10-16/06

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!