Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 листопада 2016 р.

Надходження єдиного внеску від чернігівських платників податків склали понад 762 мільйони гривень

Надходження єдиного внеску від чернігівських платників податків склали понад 762 мільйони гривень


     Як повідомила начальник відділу адміністрування єдиного внеску Чернігівської ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області Галина Мушенок, з початку 2016 року платники міста  сплатили до бюджету 762,1 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Податківець звернула увагу платників на те, що з 01.12.2016 року  збільшиться мінімальний розмір заробітної плати, який  складе 1600 грн, що, в свою чергу, вплине на розмір єдиного соціального внеску. Мінімальний страховий внесок складе 352 грн за місяць.

Так, згідно п. 5 ч.1 ст. 1 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» мінімальний страховий внесок - це сума єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та підлягає сплаті щомісяця.

Нагадаємо, що на рівні мінімального страхового внеску повинні сплачувати єдиний внесок за себе фізичні особи-підприємці, платники єдиного податку.

Згідно з ч. 5 ст. 8 Закону № 2464 єдиний внесок для роботодавців встановлюється у розмірі 22 відс. до визначеної ст. 7 Закону № 2464 бази нарахування єдиного внеску. 

У разі якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру мінімальної  заробітної  плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (з  грудня 2016 р. - 1600 грн), сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску.

Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!