Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 листопада 2016 р.

Детінізація економіки

Детінізація економіки


Детінізація економіки є одним з ключових завдань задля забезпечення економічної безпеки та створення умов сталого розвитку України.

Маніпуляції з розміром офіційних доходів дозволяють нелегально працюючим та працюючим, що отримують частку заробітної плати «у конвертах», необґрунтовано отримувати від держави соціальну підтримку, що може негативно позначитися на результативності вирішення завдань реформи системи соціальної підтримки.

Спільним зусиллям фахівців Чернігівської ОДПІ та органів місцевої влади, з початку року статус офіційних працівників отримали 1049 мешканців міста. Погашено заборгованості із заробітної плати у сумі 12,2 млн.грн, за рахунок чого бюджет поповнився майже на 2 млн. грн  податком на доходи фізичних осіб.

Поряд із проведенням заходів з детінізації заробітних плат, фахівцями Чернігівської ОДПІ вживаються заходи щодо встановлення власників об’єктів нерухомості та землекористувачів, у яких відсутні відповідні правовстановлюючі документи та виявляються особи, які провадять підприємницьку діяльність без державної реєстрації. Так, з початку року  залучено до державної реєстрації 338 фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність на ринках м. Чернігова.  

Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!